Foto: Glas Zaječara

Izbore kampanju zasnivaju na kritici vlasti, a posle izbora je podržavaju, bar na lokalu. Da li je to slučaj i sa koalicijom NADA, dilema nije razrešena. U Sokobanji je njihov odbornik glasao za izbor lokalnih funkcionera iz redova SNS-a i SPS-a, ali tvrdi da nije sa njima u koaliciji, piše N1.

Danijeli Vasiljević prvi je radni dan na mestu predsednice skupštine. Izabrana je ovog vikenda i izbor ničim nije bio ugrožen, jer sigurnu većinu ima opcija koja opet formira vlast u Sokobanji.

„Na vlasti je u Sokobanji koalicija koju čine Aleksandar Vučić – Skobanja ne sme da stane i Socijalistička partija Srbije, odnosno lista Ivica Dačić – premijer Srbije“, rekla je Vasiljević.

SNS plus SPS, 14+3, dakle 17 mandata, od ukupno 25 odborničkih mesta u lokalnim parlamentu. Pojavio se, međutim, i 18. glas, pa je krenula dilema da li je POKS i jedan njihov odbornik zaista opozicija ili deo vlasti. Jeste glasao, nije glasao, objava, demanti, pa sam odbornik za N1 rešava dilemu.

„Bez imalo stida i srama drago mi je što sam joj dao podršku i uvek može da očekuje moju podršku“, kaže odbornik POKS Zoran Maslovarić.

Dakle, glasao je. Jedna dilema rešena, ali ostaje druga – je li POKS opozicija ili je uz vlast.

Ja sam samostalni odbornik, opozicioni. Sam za sebe, kaže Zoran Maslovarić. Isto je pitanje, kaže, dobio i iz centrale stranke i tvrdi da je njegov postupak lični, a ne politički čin i nema veze sa pričama o mogućoj zvaničnoj saradnji u drugim gradovima.

Ne samo da građanima nije jasno, već u Sokobanji uglavnom kažu da ne znaju.

Zašto građani ne znaju, mogući je odgovor i to što opozicije u lokalnom parlamentu nije ni bilo mandat i po. Sada se DS vratio sa četiri odbornika i Grupa građana sa tri.

„Od dolaska SNS vlast, Demokratska stranka je ovde bila u opoziciji, ali je sada potrebno obavestiti javnost ko je opozicija u lokalnoj skupštini i naravno da su zbunjeni. Došlo vreme da konačno jasno kažemo i pokažemo ko je vlast, a ko opozicija“, kaže Tanja Nikolić iz DS.

Nakon konstituisanja 17 prema osam je odnos odbornika vlasti i opozicije, a ne bi bio prvi put da se odnos snaga i bez izbora menja.

Izvor: N1

Reklame