Jedan od nosilaca izborne liste „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić rekao je da očekuje da će beogradski izbori biti ponovljeni i ocenio da se u Beogradu dogodila izborna krađa koja predstavlja vrhunac svih nepravilnosti izbornog procesa.

On je zajedno sa Marinikom Tepić, koja je takođe nosilac te izborne liste, stupio u štrajk glađu i naveo da će ispred zgrade Republičke izborne komisije ostati do daljeg.

„Sinoć je Gradska izborna komisija odbila da na dnevni red stavi zahtev liste ‘Srbija protiv nasilja’ o poništavanju izbora na nivou Beograda. Ovde nema reči o izborima, ovo je klasična krađa. Očekujemo da se priključe i druge političke organizacije, kao i da reguje međunarodna zajednica“, rekao je Aleksić televiziji Nova S.

On je pozvao sve opozicione stranke da se priključe protestu i, kako je naveo, „očuvanju izbornog procesa“, a novi protest najavio je za večeras u 18 časova.

„RIK je najveće izborno telo na funkciji i mogu da reaguju tako što će naše zahteve preusmeriti na GIK. Ali očigledno nisu institucije te koje donose odluke. Jer ovde se radi i o krađi parlamentarnih izbora, kao i beogradskih“, ocenio je Aleksić.

Izvor: N1

Reklame