U ulici Koste Čauša u Zaječaru u centru grada parking mesta su sa obe strane ulice, ipak vozačima i to nije dovoljno. U dužini od samo 40-ak metara bilo je čak 5 nepropisno parkiranih vozila. Saobraćajna policija u Zaječaru u januaru 0ve godine sankcionisala 56 prekršaja – nepropisno parkiranih vozila na ulicama grada Zaječara.

Uprkos tome što je u trenutku kada su nastale ove fotografije bilo puno praznih parking mesta u ovoj ulici, postoje i oni koji su uspeli da u jednom potezu naprave čak tri prekršaja. Sivi audi sa slike bio je parkiran na manje od 5 metara od raskrsnice, uspeo je da zauzme deo pešačkog prelaza i deo parking mesta za invalide.

Pežo je uspeo da zauzme gotovo ceo trotoar, pa je jedva moguće provući se izneđu njega i zgrade, a roditelji sa bebom u kolicima bukvalno moraju da se vrate na početak ulice i sve vreme da guraju kolica po kolovozu.

foto: Glas Zaječara – ulica Koste Čauša u Zaječaru

Lada Samara je sa sva četiri točka na trotoaru, tako da je problem isti kao i u prethodnom slučaju. Jugo je napravio identičan prekršaj kao i Pežo, jer je sa tri točka zauzeo trotoar, a automobil parkiran ispred Juga je sa sva četiri točka na kolovozu, što opet jeste prekršaj, jer je sa te strane ulice obeležen parking koji predviđa parkiranje sa dva točka na trotoaru i dva točka na kolovozu.

foto: Glas Zaječara – ulica Koste Čauša u Zaječaru

Činjenica je da u Zaječaru nema dovoljno javnih parkirališta. Činjenica je i da svi nekud žure i „imaju opravdanje“ za prekršaje koje čine. Takođe činjenica je da oni nepoštovanjem propisa ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju i pešake.

Nakon brojnih pisanja našeg portala o ovom problemu, saobraćajna policija pojačala je kontrolu parkiranja, Paukom su prethodnih dana uklonjena brojna vozila sa površina koje nisu predviđene za parkiranje, ali sve to očigledno nije bilo dovoljno, jer ćete ovakve slike viđati u gotovo svim ulicama u centru grada.

Ovo je naš doprinos rešavanju ovog problema, na redu su Parking servis, Komunalna i Saobraćajna policija…

Glas Zaječara se dopisom i fotografijama nepropisno parkiranih vozila obratio saobraćajnoj policiji u Zaječaru i od njih smo dobili odgovor:

„Кontrolu i neposredno regulisanje saobraćaja na putevima vrši Ministarstvo unutrašnjih poslova – Uprava saobraćajne policije i područne policijske uprave. Po uočenom saobraćajnom prekršaju policijski službenik preduzima aktivnosti na dokumentovanju i procesuiranju učinioca tog prekršaja.
Tokom meseca Januara 2020. godine policijski službenici saobraćajne policije u Zaječaru otkrili su 56 prekršaja – nepropisno parkiranih vozila na ulicama grada Zaječara, od čega 16 prekršaja u ulici Dimitrija Popovića Mitketa. Takođe je tokom Januara 2020. godine specijalnim vozilom uklonjeno 5 nepropisno parkiranih vozila.“ kaže se u saopštenju Policijske uprave Zaječar.

Ako i u vašoj ulici imate problem sa bahatim vozačima i nepropisno parkiranim vozilima, pišite nam i šaljite fotografije i mi ćemo objaviti priču i nadležnim službama ukazati na problem.

 

 

Reklame