Foto: Screenshot Pink

Dolazak ministara u Zaječaru započeo je Tomislav Momirović 27. februara. Nakon Momirovića kao na traci su se smenjivali Aleksandar Vulin, Darija Kisić, Nedimović, i Siniša Mali. Danas je grad na Timoku posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Narednih dana očekuju se novi dolasci.

Danas je grad Zaječar posetio Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i predsednik Srpske napredne stranke. Njegovo ime nosi jedna od lista koja će se u nedelju boriti za glasove 50.471 glasača.

Zli jezici govore, da je u Zaječaru na delu funkcionerska kampanja, ali na pitanje novinara N1, televizije da li je na delu funkcinerska kampanja, Vučić nije dao konkretan odgovor.

„Nisam govorio ni o kakvim lokalnim izborima iako bih voleo da rezultat bude pozitivan. Imali smo 36, 37 posto, a voleo bih da bude više“kazao je Vučić.

Ostaje pitanje šta je po predsedniku Aleksandru Vučiću, funkcionerska kampanja, i kako on to definiše, ako ovo po njemo to nije.

Zanimljivo je to da je u poslednjih mesec dana Zaječar obišlo šest ministara: Branislav Nedimović, Darija Kisić Tepavčević, Siniša Mali, Aleksandar Vulin i Tomislav Momirović. Pored njih, Zaječar su posetili i Branko Ružić, kao i predsednik Skupštine Ivica Dačić.

Nеdimović je obećao da će država pomoći rеkonstrukciju Fabrikе vodе, Darija Kisić Tepavčević je, između ostalog, u Vražogrncu obišla punkt za vakcinaciju, Siniša Mali je najavio nastavak velikih ulaganja u Zaječar, Alеksandar Vulin je prisustvovao sеdnici Savеta za bеzbеdnost grada, a Momirović najavio velika ulaganja u komunalnu infrastrukturu.

Danas je Vučić najavio izgradnju puta Zaječar- Knjaževac, i ako je to isto uradio i 15. juna 2019, kada je kazao da će za 18 meseci ovaj put biti završen. Nakon toga obišao je radove na putu Zaječar-Negotin kod Salaša, kao i infrastrukturne radove u Industrijskoj zoni „Zapad“ u Zaječaru.

Predsednik Vučić posetu istoku Srbije započeo je obilaskom radova na izgradnji petlje Selačka, na deonici Vratarnica – Кnjaževac, koji prema projektu obuhvataju rehabilitaciju i dogradnju puta kako bi se ispunili svi zahtevi za unapređenje bezbednosti saobraćaja.

„Ova deonica puta je od velikog značaja za Timočki kraj, ceo istok Srbije, ali i za sve one koji dolaze na Staru Planinu. Ja ću u narednih dvadesetak dana obići sve infrastrukturne projekte u zemlji. Ovaj kraj Srbije posebno će dobiti na značaju kada se bude izgradila pruga Beograd-Niš, koja treba da bude brza pruga“.- kazao je Vučić.

Radovi na 11 mostova počeli su u oktobru i biće završeni do 1. novembra. Radove na ovoj deonici izvodi preduzeće „Integral inženjering“ iz Republike Srpske. Vrednost ovih radova je 12,5 miliona evra. Rok za završetak radova na delu od Vratarnice do Knjaževca je 18 meseci, do 20. februara 2022.

Aleksandar Vučić je obišao i radove na petlji Salaš, na putu Zaječar-Negotin. Ovi radovi bi trebalo da budu završeni za 90 dana.

“Imamo velike planove za Prahovo, da zaposlimo ljude i zbog toga je ova deonica izuzetno bitna. Cilj nam je da do kraja godine imamo osam auto-puteva u izgradnji“- poručio je on.

Ovom prilikom, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić upoznao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa radovima koji se izvode u Industrijskoj zoni „Zapad”.

„Vlada Srbije uložila je 200 miliona dinara u infrastrukturno opremanje Industrijske zone „Zapad“, a to podrazumeva izgradnju saobraćajnice, kanalizacije i elektromreže. U toku su radovi i na izgradnji fabrike za proizvodnju kablova „Tel kabl“, a uskoro će biti izgrađen i “Aptiv”. Izgradnja četiri nove saobraćajnice za potrebe budućeg industrijskog kompleksa je ukupne dužine dva kilometra”, kaže Ničić.

Prema rečima Vučića fabrika Aptiv, ne znači samo nova radna mesta već je to spas za Zaječar i Timočku krajinu.

Irska kompanija „Aptiv”, jedna od vodećih kompanija u proizvodnji električnih instalacija za putnička vozila, najavila je gradnju nove fabrike u Zaječaru, gde će otvoriti 2.500 radnih mesta. Podsećamo da najava izgradnje ove fabrike traje već godinama.

Reklame