foto:pixabay
Reklame

Povremeno slaba kiša će na putevima na severnim i jugozapadnim delovima Srbije uslovljavati mestimično vlažne kolovoze, dok će povremeno jak jugoistočni vetar otežavati vožnju na putevima u Banatu i podunavlju. U ostalim krajevima Srbije vozače će pratiti dobri vremenski uslovi, sični prethodnim danima sa intenzitetom saobraćaja koji je uobičajen za prvi dan vikenda.

Prohodnost puteva je dobra i ka zimskim centrima na kojima su kolovozi samo mestimično vlažni, a usporenu vožnju treba očekivati na mestima gde su radovi na putu.

Prema informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, produženi su radovi na obnovi regionalnog puta Kučevo – Petrovac, do 15. februara će saobraćaj biti obustavljen na deonici Melnica – Kučajna. Putnička vozila koriste obilazni put koji od Petrovca i Rabrova vodi do Kučeva, dok se vozači teretnih vozila iz pravca Kučeva upućuju na Salakovac i Petrovac do Žagubice.

Putari su prisutni i na delu magistralnog puta Štubik – Bukovo, radovi se izvode na redovnom održavanju kolovoza, a saobraćaj se odvija usporeno. Radovi se vrše i na magistralnom putu između Bora i mesta Vražogrnac u vremenu od 07-17h, režim odvijanja saobraćaja je usporen sa naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima, prema informacijama dobijenim od Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok se na teretnim na ulasku u Hrvatsku, Mađarsku i Bugarsku nastavljaju višesatna zadržavanja.

Izvor: Srbija danas

Reklame