Danas su Zaječar posetili Žika Gojković, predsednik POKS-a, kao i Miloš Jovanović predsednik DSS-a. Oni su istakli da je Srbiji potrebna decentralizacija kao i promena sistema. „Mi se borimo tako što građanima nudimo nadu, nudimo nadu ne samo u bolje sutra, nudimo nadu da možemo da razgovaramo“- istakao je Gojković

Prema rečima Miloša Jovanovića, lidera Demokratske stranke Srbije decentralizacija je jedno od najvažnijih pitanja u Srbiji, kao i promena izbornog sistema.

„Od suštinskog je značaja da konačno Srbiju decentralizujemo, da se više o svemu ne odlučuju u Beogradu“kazao je on i dodao:

„Promenom izbornog sistema konačno ćete imati punu odgovornost za sopstvenu sudbinu. Mislim da će se tako vratiti entuzijazam ljudima da konačno veruju da svojim glasom mogu nešto da promene i bićete u mogućnosti da glasate za dobre ljude, čestite ljude, domaćine, ljude sa karijerama, sa pravim diplomama, a ne da nam se preko stranačkih lista naturaju neki ljudi, ili sa lažnim diplomama, ili skloni korupciji, a koji su dobrim delom Srbiju zavili u crno a sebi i svojim porodicama obezbedili egzistenciju u Beogradu gde su kupovali stanove“

Predsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije, Žika Gojković kazao je da će njihova politička opcija na sledećim izborima biti druga ili treća, i da se oni zalažu za promenu sistema.

„Mi se borimo tako što građanima nudimo nadu, nudimo nadu ne samo u bolje sutra, nudimo nadu da možemo da razgovaramo“istakao je Gojković i dodao:

„Smatram da je došlo vreme da se promeni sistem, da se otvori pitanje lažne istorije koje smo učili, da se otvori pitanje državnog uređenja koje treba da bude početak svih promena u Srbiji“

Prvi na listi kolaicije „Nada“, Ivan Dinić pozvao je Zaječarce da glasaju za broj 5 i kazao da će njihova koalicija raditi na uređenju grada, asfaltiranju ulica, rešavanju problema sa deponijama, kao i izgradnju gerentološkog centra u Gamzigradskoj banji.

Reklame