Reklame

U minula dva dana u negotinskom Zdravstvenom centru hospitalizovano je 19 pacijenata, jedan je upućen na dalje lečenje u kovid bolnicu u Batajnici.

Povećan broj pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje zbog bronhopneumonije, uslovilo je da od danas, a samo dva dana nakon što je odeljenje neurologije ušlo u kovid sistem, i interno odeljenje bude u crvenoj zoni, saopštila je opštinska pres služba.

Od 37 pacijenata koji se nalaze na kovid odeljenjima ZC Negotin, prema rečima v.d. direktorke ove zdravstvene ustanove dr Vidosave Paunović Barbulović, sedamanestoro je na kiseoniku.

Inače, pozitivno na koronu u poslednja 24 časa je 28 osoba, odnosno 40 odsto testiranih, a novoinficirani su od godinu do 92 godine starosti. U kovid ambulanti je obavljen 31 prvi i osam kontrolnih pregleda, dok je u pedijatrijskoj kovid ambulanti pregledano 22 pacijenta, pri čemu je 16 bilo prvih i šest kontrolnih pregleda.

Među zaraženima ima i zaposlenih u ZC Negotin. Na virus su pozitivna dva lekara i jedan medicinski tehničar, kao i tri nemedicinska radnika od 485 zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Izvor: Danas