Foto: Pixabay / derJani
Reklame

Sjajna fudbalska priča na Kraljevici stigla je do svog ovogodišnjeg kraja, a kada na jednom mestu okupite više od 70 ekipa iz šest uzrasnih kategorija, onda to znači da ste uspeli. Dva dana vrhunskog omladinskog fudbala, najbolje što fudbal u mlađim kategorijama uzrasta od 7 do 12 godina može da pruži, viđen je na gradskom stadionu u Zaječaru, piše Glassporta.rs.

Najmlađa generacija, ona koja je tek godinu dana zajedno i trenira, pokazala je da u Srbiji i dalje stasavaju kvalitetni fudbaleri. Mali fudbaleri OFK Budućnosti iz Popovca , igrači rođeni 2014. godine i mlađi, stigli su do titule, nakon pobede u finalu nad OFK 019 rezultatom 2:1. Bronza ostaje na Kraljevici, pošto je Timok sa 2:0 nadigrao Radnički iz Niša.

Najbolji golman šestog Međunarodnog turnira “Zaječar 2022” u ovoj generaciji je Veljko Videnović iz Timoka, najbolji igrač je Lazar Pančić iz Budućnosti, dok je najbolji strelac Uroš Živković, član OFK 019“.

Što se 2012. godišta tiče, viđeno je dosta uzbuđenja. Od početka do kraja turnira u Zaječaru, veliki broj mečeva rešio je penal rulet, a na kraju su najviše razloga za zadovoljstvo imali igrači Jagodine. Oni su do pehara stigli nakon boljeg izvođenja penala protiv „Starog grada“ iz Golupca, pošto je posle regularnih 20 minuta bilo 0:0.

Treće mesto pripalo je ekipi OFK 019, koja je slavila protiv Trgovačkog iz Petrovca na Mlavi.

Najbolji akter turnira u konkurenciji igrača rođenih 2012. godine stigao je iz redova pobednika, to je Jagodinac Todor Petrović. Najbolji čuvar mreže je njegov saigrač Vuk Maljković, dok je najbolji strelac Dušan Đorđević, član FK Stari grad Golubac.

U generaciji 2010. viđeno je dosta dobrih poteza i efektnih golova najstarijih učesnika turnira. Na kraju trijumf FK „Mali Bor“, koji je u finalu slavio protiv Timoka sa 2:0. Morava iz Ćićevca je stigla do bronzanog odličja posle pobede nad ekipom „Hajduk Veljka“ iz Negotina posle boljeg izvođenja penala.

Zlatna kopačka turnira je Lazar Radosavljević iz „Malog Bora, najbolji golman je njegov saigrač Stevan Stanković, dok je najbolji igrač Vasa Lazarević iz FK Timok.

Praznik fudbala i budućnost najvažnije sporedne stvari u Srbiji u dva dana vrhunskog fudbala mlađih kategorija na Kraljevici. Doviđenja do sledeće godine i sedmog izdanja Međunarodnog fudbalskog turnira u organizaciji FK „Timok 1919“.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame