Iz Udruženja ZAokret019 oglasili su se saopštenjem da su danas 28.oktobra 2020. godine komunalnoj inspekciji grada Zaječara podneli predlog za sprovođenje inspekcijskog nadzora, povodom nedozvoljenog paljenja biljnih ostataka 27.10. 2020.godine u park – šumi „Kraljevica“ i mogućeg izazivanja opšte opasnosti od strane radnika JKP „Timok – održavanja“ koji su zatečeni i fotografisani na lokaciji skijalište oko vatre koja je gorela.

Dalje u saopštenju se kaže:

„ZAokret019 zahteva da nadležni inspekcijski organ utvrdi da li je radnicima naloženo
da izvrše paljenje biljnih ostataka, na za to zabranjenoj lokaciji, da li je radni nalog postojao kao i to ko je izdao radni nalog . Ukoliko je nalog postojao zahtevamo da komunalna inspekcija u skladu sa svojim ovlašćenjima zatraži pokretanje prekršajnog postupak protiv JKP „Timok – održavanja“ i vd direktora Ljubiše Trifunovića zbog kršenja Zakona o zaštiti od požara“.- kažu iz Zaokreta.

Oni Smatraju da zakon mora da važi za sve i da svako mora da odgovara za svoje postupke. Ako nije , oni traže od Policijske uprave Zaječar da pronađe počinioca i ispita zašto požar nije od strane JKP „Timok održavanje“ odmah prijavljen vatrogasnoj službi, a posebno policijskoj upravi kako bi se utvrdio identitet piromana sa Kraljevice.

„Neodgovornim ponašanjem, rukovodeći kadar JKP „Timok održavanja“ nastavlja sa svojim
nedomaćinskim ponašanjem, sa kršenjem Zakona i sa zloupotrebom javnih ovlašćenja.
Kraljevica je javno dobro, a JKP je u obavezi da gazdujući šumom postupa u skladu sa Zakonom“.ističu oni.

Iz ZAokret019 kažu da se oni bore protiv neodgovornih političara i njihovih direktora u javnim preduzećima i ustanovama, koji ispred javnog stavljaju svoj lični interes i koji „gazduju“ našim novcem usmeravajući ga u gomile propalih projekata među kojima su i sumnjivi projekti koji uružavaju Kraljevicu.

„Pozivamo sve da nam se pridruže , da svaku nepravilnost i zloupotrebu iznesemo javno, da širimo istinu i borimo se za naš grad jer on pripada svima nama, bez obzira na sve naše prirodne razlike . Na jednoj smo strani svi mi, na drugoj oni koji koji nas godinama obmanjuju i potkradaju“.kaže se u saopštenju.