Reklame

Organizacija Zaokret zahteva ostavku Milana Stankovića na sve funkcije u gradu, jer je pravosnažno osuđen zbog nasilja u porodici. Prvo ga je Osnovni sud u Zaječaru oglasio krivim a nakon žalbe i Viši sud je potvrdio osuđujuću presudu, kaže se u saopštenju ove organitacije.

Oni u saopštenju ističu da su očekivali da bar iz moralnih razloga pomoćnik gradonačelnika podnese ostavku na sve funkcije u gradu, s obzirom da je visoki funkcioner SNS-a, glavni kadrovnik u gradu i da se kako oni navode, pita se za mnoge važne stvari koje se tiču života Zaječaraca ali do toga nije došlo i potvrdio je da je u ovom slučaju moral samo reč i ništa više.

Zaokret ovom prilikom poziva još jednom Uniju žena SNS-a, koja se u ovom slučaju nije oglasia i osudila postupak svog istaknutog rukovodioca.

„Citiraćemo Tatjanu Stojanović, članicu Unije žena SNS-a i šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada i podsetimo je šta je prilikom jedne konferencije Unije žena SNS-a izjavila: „ Verujem da ne biste istolerisali takvo ponašanje, ni napad na vašu majku, suprugu, devojku ili ćerku. To je zaista nedopustivo i ako dozvolimo da se to dešava postaćemo loš model, loša praksa i mi to u našem društvu ne želimo. Žene SNS ne žele da ćute, i danas, sa ovog mesta, šalju poruku da se svako takvo ponašanje ubuduće osudi“.- kažu iz Zaokreta.

Prema njihovim navodima slične reči tada je upućivala i Elena Petrović zadužena za odnose sa medijima u Gradskoj upravi ali se ni ona nije oglasila i osudila nasilje.

„To samo dokazuje da ni jedna ni druga nisu govorile istinu i da ako treba da se osudi nasilje , nasilnik mora biti iz opozicije i da isti aršini ne postoje za svakog. Gospođe članice Unije žena SNS, izvolite, osudite, jer je zaista strašno da na čelu grada budu osuđenici za nasilje u porodici“.dodaju oni.

Zaokret zahteva hitnu smenu Milana Stankovića sa mesta pomoćnika gradonačelnika i osuđuje Uniju žena SNS-a zbog ćutanja, koja očigledno u svom programu samo na papiru ima tačku borba protiv nasilja u porodici ali nemaju i savest, kaže se u saopštenju Zaokreta.