Foto: Zajecaronline
Reklame

U Klubu zaječarskog pozorišta, danas je održana sednica Predsedništva zajednice profesionalnih pozorišta Srbije na kojoj je, pored ostalog, usvojen izveštaj Aleksandra Radulovića, selektora 15. Festivala pozorišnih predstava za decu i mlade “Mali Joakim”, koji će u Leskovcu biti održan od 21. do 28. novembra.

Od 11 odgledanih predstava, selektor je za učešće na  Festivalu odabrao sledeće pozorišne komade:

1-Narodno pozorište Leskovac „Razmaženi princ“ autor Željko Hubač, režija Igor Damjanović

2-Pozorište „Bora Stanković “ Vranje „Nerođena devojka“ autori Nađa Vasileva i Darko Kovačovski, režija Darko Kovačovski

3-Pozorište „Zoran Radmilović“, Zaječar, “ Alisa na putu za Oz“ po tekstu i u režiji Olivere Viktorović Đurašković

4-Šabačko pozorište, Šabac „Crvenkapa i dragi vuk“ tekst i režija Miodrag Dinulović

5-Pozorište za decu i mlade Kragujevac , „Vetar“, režija Anđelka Nikolić

6-Pozorište lutaka Niš „Čarobnjak iz Oza“, po motivima L. F. Bauma, dramaturškinja Milena Depolo, režija i koreografija Nebojša Gromilić

7-Kruševačko pozorište „Mala sirena“ u adaptaciji i režiji Aleksandra Pejakovića

U čast nagrađenih na 15. Festivalu “Mali Joakim” Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici  izvešće predstavu „Zvonar bogorodičine crkve“ Viktora Igoa, dramatizacija Biljana Mitrović, režija Dejan Cicmilović.

Prilikom odabira ostvarenja, selektor Aleksandar Radulović je, kako kaže, posebno vodio računa o tome da deca žele da se zabavljaju i da njihovu pažnju treba pridobiti živom i svežom energijom.

Na sednici je odlučeno da se naredni 58. Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, održi u Zaječaru, sledeće godine u maju mesecu. Da podsetimo, prvi festival “Joakim Vujić” održan je u Zaječaru, a već nekoliko decenija zaječaski teatar nije bio domaćin ovog pretižnog festivala.

Reklame