Foto: Pozorište

Zaječarsko muzičko proleće“ nastavljeno je sinoć odličnim koncertom klavirskog dua dve profesorke sa Fakulteta umetnosti u Nišu, Dragane Đorđević i Jelene Deljanin Aleksić.

Gošća koncerta bila je Brana Bajović, sopran raskošnog talenta iz Niša. Publika je uživala u nastupu muzičarki evropskog renomea koje su izvele dela Verdija, Bizea, Rebroviča, Čajkovskog, Rahmanjinova, Katalanija i drugih kompozitora.

Dragana Đorđević je redovni profesor na Katedri za kamernu muziku Fakulteta umetnosti u Nišu. Kao solista, član raznih kamernih ansambala i korepetior nastupala je širom Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i velikom broju zemalja Evropske unije.

Jelene Deljanin Aleksić radi na Katedri za solo pevanje Fakulteta umetnosti u Nišu. Svojim celovečernjim nastupima predstavila se širom zemlje i u regionu, a na ovom prostoru imala je i značajne nastupe na brojnim festivalima.

Brana Bajović, sopran, dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja na medjunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu iz oblasti solo pevanja i kamerne muzike. Zaposlena je kao nastavnik muzičke kulture u Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu.

Svetski dan muzike, 21. jun. biće obeležen danas u Zaječaru prigodnim programom, koji će u 18.00 početi na gradskom Trgu.

Nastupiće učenici OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“i Kamerni hor „Lavirint“.

Ovim programom, završava se nova manifestacija klasične muzike „Zaječarsko muzičko proleće“ koja se organizuje tokom poslednja tri dana proleća i prvog dana leta.

Reklame