Na Musali

Minulog vikenda planinari iz Zaječara uspešno su izveli dva zimska uspona u Bugarskoj. Zastava zaječarskih planinara zavijorila se na krovu balkanskog poluostrva!

Zaječarski planinari, članovi Omladinskog planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara od 15. do 17. februara učestvovali su u međunarodnom pohodu na planinske vrhove u Bugarskoj.

Na vrhu Vitoše

Tokom pohoda uspešno su izvedena dva zimska uspona i to na najviši vrh Vitoše ( 2290 metara nadmorske visine ) i Musalu ( 2925 metara nadmorske visine ).

Učešće u ovom međunarodnom pohodu uzelo je osmoro članova Omladinsko planinarskog smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ i Snežana Brložanović, planinarka iz Kladova.

Snežana Brložanović učestvovala je u ovom usponu u sklopu pripreme za izvođenje uspona na Mon Blan, a zahvaljujući pokroviteljstvu Opštine Kladovo.

Dok su na Vitoši vladali ekstremni uslovi za uspon (magla, vetar i sneg), Rila je učesnike pohoda počastila neverovatnim vremenom i danom kakav se samo poželeti može u planini u zimskim uslovima.

Kamera našeg portala zabeležila je ovu ekspediciju. Kako je pohod izgledao  pogledajte u videu koji sledi.