foto: Glassporta.rs

Neki novi vetrovi duvaju borilačkom scenom Zaječara. Tome je umnogome pomoglo otvaranje sale Kik boks kluba “Fajt tim 019” u naselju “Dva brata”, u prostorijama bivše diskoteke “MZ”. Plodovi su ovog proleća i više nego vidljivi. Posle sjajnog početka rada Boks akademije “Zaječar”, koja deli isti prostor za treninge, kao i trenere, pa i neke od takmičara, zaječarski kik bokseri pokazali su da od njih i ove godine treba očekivati velike stvari, piše Glassporta.rs.

Na samom startu takmičarske sezone u kik boksu u disciplini K1 održanom u Kraljevu minulog vikenda, “Fajt Tim 019” iz Zaječara je zabeležio odlične rezultate u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Pobede su se nizale u svim kategorijama, a na kraju je u Zaječar otišlo pet medalja. Veliki uspeh ostvario je Aleksandar Milivojević, najbolji borac u kategoriji do 86 kilograma. Milivojević je sa dve pobede stigao do zlatne medalje i velikog pehara. Srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji osvojio je Aleksandar Dinić, baš kao i mladi Andreja Nižnicki u kategoriji juniora, podjednako uspešan i u džudou, očigledno sa velikim ambicijama u još jednom borilačkom sportu. Bronzana odličja pripala su Luki Jergasu i Nikoli Petroviću.

“Ovo je prvo takmičenje ove godine gde su članovi “Fajt tim 019” nastupili u podmlađenom ali jako borbenom sastavu u izrazito jakoj konkurenciji, istakao je za “Glas sporta” predsednik zaječarskog Kik boks kluba Nikola Milenković.

Zaječarci su nastupili sa pet takmičara, tri u juniorskoj i dva u seniorskoj konkureniciji.

“Kao treneri, možemo da kažemo da smo prezadovoljni radom i zalaganjem takmičarskog dela ekipe, vraćamo se u salu da kao i do sada vredno i požrtvovano radimo, jer nas uskoro čekaju novi izazovi, poručili su treneri Bojan Andrejić i Nikola Milenković.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame