Foto: Glassporta

Jedan od najtalentovanijih srpskih odbojkaških stručnjaka, Zaječarac Saša Stefanović, trener je ekipe „Al Faisaly“ iz Saudijske Arabije.

Posle mnogo uspeha, koje je ostvario sa timovima iz Srbije, karijeru je nastavio u Aziji, a za sve Zaječarce i čitaoce portala „Glas sporta“, ima reči podrške, kako bi što lakše prebrodili ovo teško vreme.

Saša Stefanović je rođen u Zaječaru 17. maja 1978. godine, prve odbojkaške korake napravio je u Odbojkaškom klubu „Zaječar“, a kasnije ga je put vodio u Niš, gde je godinama nastupao u elitnom rangu takmičenja u Srbiji.

Kao trener, upravo ekipu Niša, uveo je u Superligu, sa Novim Pazarom je osvojio Kup Srbije 2017. godine, izborio izlazak u Evropu, gde je najpre izbacio kiparsku Omoniju, potom bio blizu prolaska grčkog velikana Paoka.

Odlični rezultati u Srbiji, obezbedili su mu pozive iz inostranstva, radio u Iranu, gde je bio trener Urumije, u Grčkoj kao šef stručnog štaba Foinikasa, (Foinikas Syros), a od 2019. je u Saudijskoj Arabiji, na kormilu „Al Faisalyja“.

Zaista, jedan od ljudi, koji su potekli sa obala Timoka i koji pronose slavu svog grada širom planete. „Glas sporta“ i Sportski savez grada Zaječara žele puno sreće u nastavku karijere briljantnom mladom stručnjaku, uz želju da sve ovo ponovimo u intervjuu uživo, kada prođe pandemija korona virusa.