Foto: Glassporta.rs
Reklame

Saša Cvetković, sjajni zaječarski sportista i nosilac zvanja vrhunskog sportiste Sportskog saveza Srbije, odbranio je titulu prvaka Evrope u pauerliftingu (“powerlifting”). Zaječarac i u ozbiljnim sportskim godinama nastavlja da pomera granice, pa je drugu godinu zaredom bio najbolji na Prvenstvu Evrope održanom u Češkoj, oborivši rekord u čučnju i totalu, piše Glassporta.rs.

Cvetković je zlato osvojio sa rezultatom 717,5 kilograma u totalu, ispred Čeha Kanata i Francuza Denisa.

“Neverovatno iskustvo iza mene i ekipe Srbije je u prethodnih sedam dana u Plzenu. Sjajno finale i velika borba sa domaćim takmičarem Zoltanom Kanatom, inače živom legendom pauerliftinga. Sjajna organizacija takmičenja, vrhunski uslovi i na kraju odbrana titule uz dva oborena evropska rekorda. Nije moglo biti bolje”, poručio je iz Češke za “Glas sporta” Saša Cvetković, zaječarski, srpski i evropski šampion u pauerliftingu.

Evropsko Master pauerlifting “IPF” prvenstvo otvoreno je u Plzenu 7. jula uz učešće takmičara iz 20 zemalja, a završetak šampionata je u utorak 13. jula, istakao je na kraju razgovora novi stari evropski šampion iz Zaječara.

Izvor: Glassporta.rs