Foto: Pixabay
Reklame

Na osnovu 39 novoobrađena PCR i Ag uzorka , u poslednja 24 h, na teritoriji grada Zaječara nemamo ni jednu covid-19 pozitivnu osobu ( 0% od broja testiranih). Nije obavljeno ni jedno kontrolno testiranje, saopštio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić putem društvene mreže fejsbuk.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 25.388 PCR i Ag uzoraka a čekaju se rezultati za još 118 ranije testiranih osoba. Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 5.332 građana Zaječara (2.728 ženskog i 2.604 muškog pola).

„Od ovog broja, kod 5.265 osoba više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima). Na Infektivnom odeljenju, koje je ostalo jedino u covid sistemu, smešteno je 15 obolelih ( 0 prijema i 0 otpusta). Na kiseoničkoj potpori su 7 pacijenta obolela on infekcije covid-19. Na Infektivnom odeljenju (covid sistem) , preostalo je još 35 slobodnih mesta, za smeštaj covid-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.
Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.“kazao je on.

Do juče je 38.490 građana Zaječara primilo (“Fajzer”, “Sinofarm”, “Sputnjik V” i “AstraZeneka”) vakcinu od čega je 20.551 (45,6% punoletne populacije) primilo prvu dozu vakcine, a 17.939 (39,8% od punoletne populacije) je revakcinisano.

MOLBA ŠVS GRADA ZAJEČARA

Još jednom MOLIMO, posebno pripadnike mlađe populacije grada Zaječara, da prime jednu od dve dostupne vakcine u našem Domu zdravlja u Zaječaru (“Sinofarm” od 09-13 h i “Fajzer” od 13-17 h) kako bi smo dostigli tzv. “kolektivni imunitet”.

Na osnovu procene ZZJZ “Timok” iz Zaječara očekujemo da sutra održimo gradski ŠVS i razmotrimo ukidanje vanredne situacije u gradu. Eventualno ukidanje vanredne situacije u našem gradu ne isključuje mere propisane od republičkog Kriznog štaba i komunalna milicija, sanitarna indpekcija i drugi ovlašćeni organi nastaviće sa kontrolom poštovanja mera propisanim od strane KŠ Republike Srbije.