foto: pixabey
Reklame

Da li ste znali da je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić ujedno i dopisnik i fotrograf negotinskog medija MBportal, odnosno televizije „TV trans“? Da li ste znali da pomenuti portal prenosi vesti u Zaječaru sa sajta Zajecar.info, koji je portal grada Zaječara. Da li Zaječar i Bor plaćaju novcem svih građana svoju samopromociju?

Ova televizija na svom portalu objavljuje propagandne tekstove borskih vladara, a kao svoj izvor i fotografa navode upravo gradonačelnika Bora, koji je TV trans kroz sufinansiranje medija iz budžeta grada častio preko kvazi-komisija sa 1,1 milion dinara. U Zaječaru je ova medijska kuća dobila 700.000 i 200.000 dinara. Nazivi projekta u Zaječaru su „Priče sa Timoka“, i „Uspešan početak“, a tekstove prenosi sa portala grada Zaječara.

Verovatno nikada nećemo saznati da li gradonačelnik Bora za medijsko izveštavanje prima honorar, ili mu je dopsiništvo TV trans potrebno isključivo za lični marketing. Isto pitanje postavlja se i za grad Zaječar.

Iako tim potezima uzalud troši energiju, jer da je njegovo ime na izbornom listiću (a ne ime onog drugog Aleksandra) teško da bi mu marketing pomogao da se dokopa i pozicije člana saveta mesne zajednice, zanimljivo je da hvalospeve o sebi Milikić plasira na originalan način. Verovatno je jedini gradonačelnik u Srbiji koji se ne libi da i sam to potvrdi na primerima. A ima ih više, i možete ih pratiti na sledećim linkovima 1234 (ili bar dok se ne uklone).

I redakciji IST media zaista ne bi smetalo to što se borski gradonačelnik angažovao i kao medijski radnik, da se u svojoj zanesenosti samovlade nije toliko drznuo da zabrani svim članovima gradske vlade i direktorima javnih preduzeća i ustanova gostovanje u live stream debatama „3600 korisnih sekundi“ na kojima se raspravlja o pitanjima bitnim za sve građane, dakle, za sve koji plaćaju porez da bi novopečeni Boranin primio platu. I njegovi saradnici pride.

E, a kada je reč o tim saradnicima, želimo da ih priupitamo da li imaju planove čime će se baviti kada im glavnokomandujući zglajzne sa vrha? Kako će u oči sutra pogledati komšije, decu, članove porodica.

Beskičmenjaštvo, udvorištvo i strah će im se obiti o glavu, a onaj ko ih je na to „navukao“ sebi je verovatno napravio lepu odstupnicu, a to neće biti u TV Trans. Garant.

Bojkotom Ist medie Milikić nam ne čini štetu, čini štetu svima Boranima koji već jednom treba da mu vide leđa. Jer, videli smo leđa mnogim čelnicima grada. Oni nama nikad. Takođe bojkotom GU Zaječar ne čini štetu nama već Zaječarcima koji ostaju uskraćeni za odgovore, koje mi postavljamo u interesu javnosti, ali sve ima svoj početak i kraj.

Postavlja se pitanje kako će novac u Zaječaru opravdati ova medijska kuća, pošto prenošenjem vesti sa gradskog sajta, ne pravda se novac građana grada na Timoku?

Izvor: IST media/ Glas Zaječara