Foto: Pixabay

Predstojećeg vikenda biće odigrane utakmice poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva u Srpskim i Zonskim ligama Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije. Trayal iz Kruševca je na čelu Srpske lige Istok i ako nastavi ovakvim tempom i u drugom delu od naredne sezone će najverovatnije ponovo igrati Prvu ligu Srbije.

U četiri Zone „Istok“, „Zapad“, „Sever“ i „Jug“ najviše šanse za ulazak u Srpsku ligu ima zaječarski Timok 1919 koji ima 9 bodova više od drugoplasiranog Bora i trećeplasirane ekipe „Tanasko Rajić“ iz Pirota. Sutra od 13 sati na terenu u Zlotu zaječarci će imati šansu da ostvare još jednu pobedu i upišu nova tri boda na svom kontu.

U Zoni „Zapad“ najbolje je plasirana ekipa Morava 1918 iz Ćuprije koja je sa osvojenih 37 bodova na liderskoj pozicije ispred ekipe Temnić 1924 iz Varvarina koja zaostaje 8 bodova. Slična je situacija i u Zoni „Centar“ gde OFK Brzi Brod kolo pre kraja ima 6 bodova više od drugoplasirane ekipe Jedinstvo iz Gornjeg Matejevca.

Najneizvesnije je u Zoni „Jug“ gde čak četiri ekipe ravnopravno konkurišu za srpskoligaško društvo. Na čelu tabele je ekipa Jedinstvo (Bošnjace) sa osvojenih 35 bodova koliko ima i drugoplasirana ekipa SU Dinamo Jug iz Vranja. Samo dva boda manje imaju OFK Topličanin i Jedinstvo iz Gornje Stopanje.

Izvor: temporadio

Reklame