Za realizaciju redovnih godišnjih programa sportskih organizacija grada Zaječara u 2019. godini iz budžeta grada Zaječara biće izdvojeno 23.243.700 dinara. Za rukomet izdvojeno 11 miliona dinara!

Za realizaciju redovnih godišnjih programa sportskih organizacija grada Zaječara ove godine iz gradske kase izdvojeno je 23.243.700 dinara.

Jedan deo sredstava u iznosu od 1.756.300 dinara ostao je neraspoređen, a sportske organizacije moći će da apliciraju za dodelu istih u skladu sa Pravilinikom o odobravanju sredstava i finansiranju programa u kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na teritoriji grada.

Tridseset i pet sportskih organizacija dobilo je sredstva za realizaciju svojih programa, a podela sredstava u izvesnoj meri razlikuje se u odnosu na prethodnu godinu.

Predlogom raspodele sredstava najznačajnije povećanje sredstava u ovoj godini odobreno je za realizaciju godišnjeg programa Rukometnog kluba „Zaječar 1949“ – i to 11 miliona dinara, što je 7.820.000 dinara više u poređenju sa sredstvima odobrenim u 2018. godini.

Odbojkaši zaječarskog Odbojkaškog kluba „Timok“ ove godine su za realizaciju svojih redovnih programa dobili 2.500.000 dinara, što predstavlja uvećanje u odnosu na prošlogodišnji budžet u iznosu od 1.833.000 dinara.

Povećanjem budžeta mogu se pohvaliti i fudbalski klubovi: „Kastrum“, „Rgotina“, „Kosovo“, „Borac“, „Velika Jasikova“, „OFK „Zaječar“, „OFK 019“ i „Šljivar“.

Za veća sredstva izborili su se i  zaječarski futsaleri, kojima je ove godine odobreno 600.000 dinara, odnosno 405600 dinara više nego lani, kao i strelci Sportskog streljačkog kluba „Timok“, kojima je ovo godine pripalo 328.000 dinara.

Sa većim budžetom za realizaciju svojih godišnjih programa raspolagaće i: „Omladinski odbojkaški klub Zaječar“, Gimnastički klub „Zaječar“, Džudo akademija „Todorović“, Kik boks klub „Fajt 019“ i Džudo sambo klub „Timok“.

Sa većim budžetima raspolagaće i zaječarska planinarska društva „Ljuba Nešić“ i „Dragan Radosavljević“, za čije projekte je odobreno uvećanje u iznosu od 90.000 po odobrenom projektu, pri čemu je omladinsko planinarskom smučarskom društvu „Dragan Radosavljević“ odobrena realizacija dva programa: „Božićnog uspona na Rtanj“ i „Timočkog maratona“.

Sa manje sredstava raspolagaće Košarkaški klubovi „Bin“ i „Timok“.

Kako izgleda raspodela sredstava namenjenih za realizaciju redovnih godišnjih programa možete pogledati u sledećoj tabeli.