Aleksandar Vučić, foto: TV Prva/Danas
Reklame

Predsednik Srbje Aleksandar Vučić kazao je danas da Srbija nije učestvovala u testiraju vakcina kineske kompanije „Sinofarm“, kao ni bilo kojih drugih proizvođača o čemu je bilo reči u javnosti, već da je Srbija „kupila vakcine nakon što su prošle sve faze testiranja“.

Vučić je u razgovoru putem video linka sa predstavnicima Atlanskog saveta rekao da se u nabavci vakcina Srbija „nije ponašala geopolitički“, već da je glavni cilj bio spasavanje života ljudi.

On je podsetio da su vakcine kompanije Fajzer bile prve koje su stigle u Srbiju.

Kako je kazao, pored Fajzera Srbija je nabavila vakcine Sinofarm, Sputnjik V i Astrazeneka, dok je sa Modernom postignut dogovor da njene vakcine u Srbiju stignu krajem oktobra.

Predsednik je naveo da je ponosan na količinu vakcina koje je Srbija nabavila i ocenio je taj potez Srbije „istorijskim“.

Vučić je naveo da „mora da se istrpe kritike kada nešto radite“ ali da je za njega najvažnije očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Prema njegovim rečima, za uspeh u nabavci vakcina je ključan uspeh u ekonomiji, navodeći da je Srbija druga po rastu u Evropi a dodao je i da je bila važna i digitalizacija.

Izvor: Danas