Foto: screenshot Delphi Economic Forum

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke da će predsednik Narodne skupštine biti dosadašnji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, piše N1.

„Mislim da je važno da on kao iskusni političar rukovodi svima, posebno da razumemo sve ove promene na srpskoj političkoj sceni, kroz antivaksere, anti koronere, odakle tolika mržnja prema migrantima. biće mnogo posla za njega“, kazao je Vučić.

On je najavio da će svi skupštinski odbori biti formirani u četvrtak, istakavši da „misli da ćemo morati da donesemo mnogo važnih zakona na putu ka EU“.

Rekao je da bi u petak poslanička grupa podnela zakon o novim ministarstvima, „kojih će biti dva-tri“.

„Ekspoze će biti u sredu, a nakon toga bi vlada bila izglasana“, rekao je predsednik SNS i Srbije, dodajući da je ostalo još nekih nedoumica o vladi, tj. o ministrima, „ostalo je još dan-dva da sve završimo“.

U Vladi i SPAS Aleksandra Šapića

Predsednik SNS-a kazao je da će koalicioni partnerte stranke, osim SPS-a, biti i Srpski patriotski savez (SPAS) Aleksandra Šapića.

On je dodao da je lider SPAS-a Aleksandar Šapić na današnjem sastanku insistirao na razgovoru o budućnosti Srbije, kao i da je kazao da želi da „učestvuje u politici Srbije“.

„Šapić na današnjem sastanku nikakve zahteve nije imao, ni za ministarstvima, ni za ministrima“, rekao je Vučić i dodao da je Šapič rekao da želi da „učestvuje u politici Srbije“.

Reklame