Reklame

Više od 50.000 građana Srbije potpisalo je peticiju kojom se traži da se novac predviđen za organizaciju proslave Nove godine preusmeri za lečenje bolesne dece, saopštila je danas organizacija „Kreni – promeni”.

„Nakon inicijalne peticije koja se odnosi na Beograd, stanovnici gradova širom Srbije na platformi ‘Kreni – promeni’ pokrenuli su peticije sa istim zahtevom i za njihove gradove, pa se trenutno online peticije skupljaju i za Kragujevac, Kruševac, Pirot, Zaječar, Novi Sad, Sremsku Mitrovicu, Valjevo, Kraljevo, a poslato je još tridesetak zahteva za otvaranje peticija u gradovima i opštinama širom Srbije”, navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je navela da su, imajući u vidu situaciju sa epidemijom, bilo kakvi veliki skupovi i koncerti apsolutno neprimereni.

„A simuliranje onlajn proslava i koncerata predstavljalo bi nerazumno trošenje para u ovim momentima. Nakon pokretanje javne kampanje Grad Užice je odlučio da tri milona dinara preusmeri za lečenje dece, ostali gradovi i opštine bi morali da slede njihov primer”, dodaje se.

Takođe se navodi da gradovi ove godine ne mogu da računaju na prihode od turizma dok bi okupljanje građana bilo pogrešno iz epidemioloških razloga.

„Ovih dana građani pokazuju ogromnu solidarnost uplatama za lečenje bolesne dece. Troškovi njihovog lečenja su ogromni i potrebno je da se što više ljudi uključi… Predviđena sredstva za proslavu samim tim znatno je racionalnije potrošiti na način kojim izražavamo solidarnost sa malim herojima i njihovim roditeljima koji se u ovim teškim vremenima bore za šansu dece da žive”, piše u saopštenju.

Izvor: Danas