Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova
Reklame

U deset proteklih dana broj aktivno zaraženih korona virusom u kladovskoj opštini je utrostručen.

Naime, 9. februara bilo je 16 aktivno zaraženih, a danas  je, prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, 49 bolesnika zaraženih korona virusom.

Tokom jučerašnjeg dana prisustvo virusa potvrđeno je kod šest osoba. Inače, u opštini Kladovo su od početka epidemije virusom zaražene 1402 osobe, do sada je izlečeno 1297, a od posledica virusne infekcije preminulo je 56 pacijenata.

Epidemiološka slika u majdanpečkoj opštini je gotovo nepromenja, budući da je samo kod jedne, od 31 testirane osobe, juče potvrđeno prisustvo korona virusa, pa je i broj aktivno zaraženih Kovidom 19 uvećan za jedan.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek sada je u opštini Majdanpek 16 aktivnih slučaja virusne infekcije, najviše zaraženih je iz Majdanpeka – 11, u Donjem Milanovcu su četiri, a u Rudnoj Glavi jedan bolesnik inficiran korona virusom. U tercijarnim ustanovama su hospitalizovana tri bolesnika, a jedan od njih je zdravstveni radnik.

U kovid ambulantama Doma zdravlja juče su obavljena dva prva i 12 kontrolnih pregleda. Od početka epidemije u ovoj je opštini korona virusom zaraženo 859 osoba, do sada je izlečen 811 bolesnik, a od posledica korona virusa preminula su 32 pacijenta.

Izvor: Danas

Reklame