Foto: OPSD Dragan Radosavljević
Reklame

Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“ započelo je sa radom daleke 1955. godine. Prva samostalna izvedena akcija bio je uspon na Dudicu.

Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“ sa radom je započelo 1955. godine u formi ogranka pod imenom „Moša Pijade“.

Svoj današnji naziv društvo nosi od 1964. godine po imenu istaknutog člana, koji je preminuo u srednjoškolskim danima nakon borbe sa teškom bolešću.

Foto: OPSD Dragan Radosavljević

Prva samostalna izvedena akcija bio je uspon na Dudicu, kojom planinari ovog društva, a u sećanje na tu akciju kojom je rad društva započeo, planinari ovog društva svake godine početkom decembra okupljaju se na ovom mestu.

Današnjim usponom na Dudicu započelo je svečano obeležavanje 63. godišnjice rada Omladinskog planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara.

Obeležavanje godišnjice biće nastavljeno polaganjem venaca na grob Dragana Radosavljevića, 4. decembra, odnosno prigodnom, svečanom akademijom koja će biti održana 5. decembra.

Foto: OPSD Dragan Radosavljević