Gradu Zaječaru i istaknutim pojedincima uručena priznanja za najboljeg organizatora Kros serije RTS-a. Zaječar je ove godine bio po sedmi put najuspešniji organizator.

Na hipodromu podno Kraljevice ove godine trčao 2171 takmičar čime je Zaječaru zasluženo pripalo priznanje najboljeg organizatora krosa. Statuetu pobednika u Zaječar doneo je Stevan Kovačević osnivač krosa RTS-a koji je naglasio da grad Zaječar čini čudo i pokazuje kako se jedna kvalitetna priredba održava na evropskom nivou.

„Najuspešnija je bila Školska uprava Novi Sad  koja pokriva Sremski i Južno Bački okrug i koja je osvojila statuetu pobednika a ja sam je doneo u Zaječar kako bi potstakao organizatore da sledeće godine učine sve kako bi se statueta vratila u vaše vitrine“-rekao je Stevan Kovačević.

 

Zaječar je ove godine pobedio Šabac u kome je učestvovalo 36 takmičara manje.

Gradonačelnik  Boško Ničić rekao je da je Zaječar u odnosu na Šabac daleko manji grad i da je ponosan što je ovo priznanje dodeljeno baš Zaječaru i da se nada da će po njegovoj ideji biti organizovana Kros liga.

„Nadam se da ćemo napraviti kros ligu i da ćemo moći da se takmičimo kad god nam vreme to dozvoljava i  da ćemo u budućnosti imati i sportske objekte koji mogu da se koriste u zimskom periodu za atletiku. Liga je dobra zato što u masovnosti mi ne možemo da se borimo sa daleko većim gradovima a stvaranjem kros lige omogućava pravedniju borbu“- kaže Ničić.

Gradonačelnik je rekao da se nada da će u Zaječaru nakon završetka fudbalskog stadona biti napravljen i stadion za atletiku na starom Timokovom stadionu.

„Najpre moramo da uradimo projekat izgradnje pre rekonstrukcije fudbalskog stadiona na Kraljevici u atletski stadion i da se potrudimo da obezbedimo finansije kako bi ovaj kraj Srbije dobio stadion koji će se koristit samo za atletiku“-rekao je Ničić.

 

U gradskoj upravi priznanja za odlično organizovan Kros dobili su i : Milan Stanković i Igor Božinović ispred Sportskog saveza Zaječara,direktorka Predškolske ustanove „Đulići“ Tanja Jovanović,direktor Osnovne škole „Đura Jakšić“ Saša Vojinović, Milena Panić profesorka Italijanskog jezika u Osnovnoj školi „Ljubica Radosavljević Nada“ i Dragana Todorović profesorka francuskog jezika.

Naredni RTS kros biće održan 22.maja u Zaječaru.