Reklame

Gradski odbor sindikata Unije Zaječar, nakon saznanja da je u utorak 30.11.2021. godine održan sastanak radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih u ustanovama obrazovanja i vaspitanja ŠU Zaječar izdala je saopštenje u kome traži hitno povlačenje odluke o raspisivanju konkursa za popunjavanje radnih mesta mrofesora razredne nastave na području Bora.

Portal Glas Zaječara saopštenje GO Unije Zaječar prenosi u celosti:

“Javnosti ukazujemo da je dat potpuno neracionalan i neprihvatljiv predlog da se odobri raspisivanje konkursa za profesore razredne nastave na području Bora. Tražićemo da se odmah i bez odlaganja povuče odluka za raspisivanje konkursa, za popunjavanje radnih mesta profesora razredne nastave putem PRM obrasca.

Naime, očekuje se najavljeno izmeštanje sela Krivelj, što znači i gašenje škole. Gradski odbor Unije Zaječar daje bezrezervnu podršku sindikatu OŠ „Đura Jakšić“ u Krivelju i ne želi da kolege završe na ulici.

U OŠ „Đura Jakšić” u Krivelju zaposleno je sedam nastavnika/profesora razredne nastave. Solidarni smo sa kolegama i ne želimo da neko ko ima dve i više decenije rada u obrazovanju završi na ulici, a da se otvaraju i primaju nova lica.

Ukoliko se ne bude poštovala odluka sindikata i zaposlenih, spremni smo i na radikalnije mere i organizovanje protesta ispred ŠU u Zaječaru”, kažu iz GO sindikata Unije Zaječar.