Gradska kuća u Boru (foto: Vojin Mitrović / Cenzolovka)
Reklame

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije, uvaživši predlog gradskog Štaba za vanredne situacije i preporuku Stručno operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere.

Predlagači su se složili da su se stekli epidemiološki uslovi da se ukine trajanje vanrednih mera na teritoriji grada zbog poboljšane epidemiološke situacije i primetnog beleženja malog broja novozaraženih na dnevnom nivou, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije, te je danas posle više od sedam meseci od uvođenja, ukinuta vanredna situacija.

Time na teritoriji grada prestaju da važe odredbe koje su se odnosile na zabranu okupljanja u otvorenom i zatvorenom prostoru za više od pet lica, kao i u javnim parkovima i igralištima i tokom vežbanja na otvorenom prostoru, na zabranu korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara i produžava se rad ugostiteljskih objekata.

Prema najnovijim podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Boru je registrovano sedam novoinficiranih korona virusom, izlečeno je osam osoba i na teritoriji grada 163 aktivna slučaja virusne infekcije.

Na grudnom odeljenju, jedinom preostalom u kovid sistemu borske Opšte bolnice, na lečenju je 17 pacijenata, a juče je u kovid ambulanti „Rudar“ obavljeno devet prvih i deset kontrolnih pregleda, dok su na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledana 22 pacijenta.

Izvor: Danas