“Ukoliko gradonačelnik ne podnese ostavku, moraće da se suoči sa onim što će uslediti. Protesti koji su bili na proleće i letos, nisu ništa naspram onoga što će se dogoditi“, poručili su danas na pres konferenciji predstavnici “Ujedinjene opozicije Zaječara”.

Predstavnici Ujedinjene opozicije Zaječara – Zajedno, GG “Montoja i pravednici, Zaokret, Novi DSS, GG “Dejan Krstić” i Narodni pokret Srbije, zatražili su danas ostavku gradonačelnika Ničića, kao i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Zaječaru.

“Tražimo hitnu ostavku gradonačelnika Boška Ničića, zbog nelegitimne vlasti SNS-a u Zaječaru. Na poslednjim lokalnim izborima, oni su imali manje od 50 odsto glasova. Da nije bilo Nenada Ristovića, koji se predstavljao kao opozicija i prevario Zaječarce, stabilna većina ne bi postojala”, poručio je Dragan Stamenković.

Slobodan Petrović, je poručio da bi se mnogi problemi rešili raspisivanjem vanrednih lokalnih izbora i osvrnuo se na kamenolom u Malom Izvoru.

“Smatramo da je zbog celog problema došlo zbog nerazumog ponašanja lokalne vlasti, a slična je situacija i sa mnogim drugim problemima u gradu”, poručio je predstavnik Novog DSS-a.

Goran Kalčević, iz Narodnog poreta Srbije, kazao je da je u Zaječaru uništeno gotovo sve što se moglo uništiti.

“Sve su uništili. Nemamo više pijacu, autobusku stanicu, železnički saobraćaj, nemamo radio Zaječar, nemamo televiziju, uskoro nećemo imati gradsku apoteku, sistematski se uništavaju sva javna preduzeća. Zato poručujemo Bošku Ničiću i Sprskoj naprednoj stranci, dajte ostavke, raspišite izbore i izađite pred građane da vide šta ste vi sve uradili”, poručio je Kalačević.

Miladin Krstić, se osvrnuo na nedavne proteste u Zaječaru rekavši da je masovnost protesta tokom leta pokazala koliko nezadovoljstvo vlada.

“Ničić nije tu jer Zaječarci tako žele, jer svaki put pronađe neku novu prevaru da tu i ostane. Pozivam ga, ako je tolko hrabar, da izađe i podnese ostavku, raspiše lokalne izbore i da vidimo šta Zaječarci stvarno žele”, kazao je on.

Uglješa Đuričković, iz Zaokreta kazao je da je poslednji čas da se stvari u ovom gradu menjaju.

“Prevarili su 2017. godine 7.000 birača. 2021. Još 7.000, prvo Ničić, drugi put Ristović. Dvadeset godina uništavaju grad. Ukoliko gradonačelnik ne podnese ostavku, moraće da se suoči sa onim što će uslediti. Protesti koji su bili na proleće i letos, nisu ništa naspram onoga što će se dogoditi“, poručio je Đuričković.

Predsednik stranke Zajedno, Goran Simatović poručio je da je konačno došao kraj vladavini Srpske napredne stranke.

„Za vreme vašeg mandata kao gradonačelnika, voda je postala tehnička, zemlja je postala rudarska, a građani Zaječara jeftina radna snaga stranim kompanijama. Ujedinjena opozicija Zaječara zahteva vašu momentalnu ostavku“, kazao je Simatović.

Reklame