Paljenjem sveća na platou ispred Gradske uprave u Zaječaru predstavnici ujedinjene opozicije Zaječara poručili su gradonačelniku i vladajućoj koaliciji da nisu ispoštovali volju građana koja im je jasno stavljena do znanja na protestima.

 

Predstavnici Ujedinjene opozicije Zaječara simboličnim paljenjem sveća na platou ispred Gradske uprave u Zaječaru poručili su gradonačelniku i vladajućoj koaliciji na čelu ugrada da je njihovoj vladavini došao kraj, te da nisu ispoštovali volju građana koju su građani iskazali na protestia.

„Danas ističe rok koji smo dali gradonačelniku da da ostavku kako bismo išli na na vanredne lokalne izbore i kako bi oni bili raspisani, s obzirom da evo već je osam sati, očigledno je da on nije skupio hrabrost i ne želi da ispoštuje volju građana i da raspiše izbore, odnosno da da ostavku kako bi se raspisali vanredni izbori. Mi ne možemo da slavimo, niti to planiramo. Međutim, ove sveće koje smo upalili, moramo da objasnimo zbog čega smo to uradili. Prosto zato što ovaj dan nema ni dana više vremena i dvadeset godina je grad uništavan, a još godinu ipo dana će biti uništavan od strane ove vlasti.  Dve ipo prethodne godine koliko su oni na vlasti, između ostalog, su donešene najgore odluke u proteklih dvadeset godina, i ovo je simbolično paljenje sveća ne samo tome što će Zaječar polako nestati ako oni bukvalno još jedan dan ostanu na vlasti, već i njihovoj vladavini koja se večeras završava, jer oni posle današnjeg dana kada nisu smeli i kada su pokazali kolike su kukavice zapravo, i nisu smeli da ispoštuju volju građana koja im je jasno stavljena do znanja na protestima letosi proletos.“ – kazao je Uglješa Đuričković

Dejan Krstić u svom obraćanju istakao je da aktuelni gradonačelnik Zaječara više od dvadeset godina uništava živote Zaječaraca, te da je u protekle dve decenije imao samo kratku pauzu u vreme Saša Mirkovića.

„U vreme Saše Mirkovića je možda bilo najgore, ali to je njegov čovek koga je on doveo ovde u Zaječar, koji se posle odvojio od njega. Posle je ova SNS vlast  vratila Boška Ničića na mala vrata ovde da i dalje uništava ovaj grad, a to uništenje je u doživelo u poslednje vreme svoj vrhunac. Ove sveće koje smo zapalili su višeznačne, on ne sme da da ostavku, jer nisu sigurni da u Zaječaru mogu da dobiju, zato što Zaječar ima opozicioni potencijal, opozicioni glasači su prevareni više puta, ali ovoga puta više ne može. Ujedinjena opozcija nije na prodaju i oni vide da im je kraj.“ – poručio je Dejan Krstić

Dragan Stamenković Montoja kazao je da su se prestavnici Ujedinjene opozicije Zaječara obratili međunarodnim institucijama, ali i centralama stranaka u Beogradu, što  nije dalo rezultate.

„Očigledno je da će zaječarska opozicija morati sa Zaječarcima preko potpisa da traži prevremene izbore, koji oni u suštini hoće da budu mimo ostalih redovnih izbora u Srbiji, jer oni  u Zaječaru redovno gube izbore. Načinom kada idu vanredno oni mogu da izvrše pritisak, kao prošli put kada dođe cela Opština Žagubica da radi izbore za Zaječar, kad mogu da pritiskaju preko batinaša Vučićevih, je l tako bio je Zelja očiglledno, one godine sa automobilima bez tablica, imamo Dražena čuvenog Crnogorca zaječarskog koji vitla po Zaječaru na dan izbora i fizički nasrće na kandidate za odbornike i nosioce tih lista koji su kandidati za gradonačelnike. Njima odgovra da Zaječar bude mimo izbora da može cela Srbija da se sjati, nasilna Vučićeva, i da prekroji volju građana.“  – zaključio je Dragan Stamenković Montoja

Goran Kalčević istakao je da prema saznanjima kojima raspolažu interno istraživanje sprovedeno od strane Srpske napredne stranke poikazuje da Srpska napredna stranka najgore stoji u Nišu, Novom Sadu i Zaječaru.

„Jasno je zašto oni ne pristaju na vanredne lokalne izbore u ovim gradovima gde je nažalost i Zaječar, te oni ne smeju da izađu na izbore. Takođe cela Timočka krajina, obzirom da je ostavljena i prepuštena sama sebi od strane Vučićevog režma i Srpske napredne stranke, upravo Srpska napredna stranka u celoj Timočkloj krajini loše stoji, i oni su toga svesni. “ – zaključio je Goran Kalčević

Podsećamo, prerdstavnici Ujedinjene opozicije Zaječara – Zajedno, GG “Montoja i pravednici, Zaokret, Novi DSS, GG “Dejan Krstić” i Narodni pokret Srbije, zatražili su prošlog petka ostavku gradonačelnika Ničića, kao i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Zaječaru.

Snimak protesta možete pogledati u nastavku teksta.

 

Reklame