Foto: Dragan Marković

„Vlast u Boru planira milijarde za Akva park koji je po njima mnogo važnija „investicija“ od nove bolnice. Odliv lekara i medicinskih sestara za njih nije problem, užasno stanje Opšte bolnice, neuslovnost kako za zaposlene tako i za građane, studija Batuta, veliki broj najtežih oboljenja koja pogađaju Bor poput epidemije, sve je to tabu tema za ovu štetočinsku vlast koja ni jednu istinu ne sme izneti pred građane. Izmišljaju razne izgovore, medijskom halabukom izvrću činjenice, pozivaju se na neke vlasti iz davno prošlih vremena i obećavaju nove projekte“, kazali su iz Ujedinjene opozicije Bora.

Kako su oni istakli „Toplanu Bor polako sahranjuju dok pompezno najavljuju novu na gas“.

„Nikako da kažu zašto su obmanjivali Borane svih ovih godina da će sečka biti spas. Da li će i kada neko od „nesposobnih“ rukovodilaca i nalogodavci odgovarati za zloupotrebe, nenamensko trošenje narodnog novca, opravdati milijarde uzalud bačenih subvencija, kupljeni ugalj koji ne gori, a još se nalazi na deponiji (hiljade tona)… Električnu energiju plaćaju iz subvencija, dug prekoračuje visinu kapitala, nadzorni odbor ne funkcioniše, imaju direktora koji ne ispunjava uslove… Novih 100 miliona subvencija i novi kredit u iznosu 400 miliona koji će biti isplaćen tokom 2025. godine pokazuje nedomaćinski karakter vlasti!
Sportski centar je takođe u katastrofi. Kasniće sezona plivanja jer krov iznad bazena prokišnjava i još čeka popravku. Toaleti, svlačionice, stepenice, sve je problematično. Umesto da se to reši, vlast gura akva park kao projekat od, po njima, epohalnog značaja …
Radi upoređenja treba znati da Bor izdvaja za Toplanu subvencije onoliko sredstava koliko približno iznosi budžet grada Zaječara“, kažu iz Ujedinjene opozicije Bora, i dodaju:

„Za takav luksuz i bahatost moraće odgovarati svi u lancu odlučivanja. Da bi se to desilo mora prvo biti smenjena korumpirana vlast“.

Zakon o poreklu imovine i njegova primena mora tražiti od nadležnih organa da svaki funkcioner vlasti pokaže i dokaže kako je stekao ili povećao imovinu. Neka zaborave „bogate“ tetke, ujke, babe i ostale, kažu opozicionari iz Bora.

Reklame