Reklame

Fudbalski krug „Radnički“ iz Lubnice na kraju sezone 2017/2018. lavovoskom igrom izborio se za prelazak u viši rang takmičenja, pa će tako od jeseni, zaigrati u Zoni „Istok“.

Foto: Printscreen / Srbijasport.net

U istoj zoni igraće rame uz rame sa još dva zaječarska kluba – „Kablovima“ i nesrećnim zaječarskim stogodišnjakom „Timokom“, koji je nakon očajne sezone prešao u niži rang takmičenja.

Pre nekoliko dana pojedini zaječarski mediji preneli su vest da je „Timok“, sa novim trenerom započeo sa pripremama za predstojeću sezonu, u kojoj bi trebalo da proslavi veliki jubilej – stogodišnjicu svog postojanja.

Foto: Printscreen / Radio Magnum

Sve ovo ne predstavlja nikakvu novinu, i opšte je poznata stvar – ali, tek mali broj ljudi upoznat je sa vešću da će u buduće Fudbalski klub „Radnički“ iz Lubnice nastupati pod imenom FK „Timok 1919“.

Foto: Printscreen / APR

Fudbalski klub „Radnički“ pored imena i odgovornog lica promenio je i godinu osnivanja. Naime, „Radnički“ iz Lubnice osnovan je 1946. godine.

Foto: Printscreen / Srbijasport.net

A, taj podatak nalazimo i u do skora važećem statutu FK „Lubnica“ koji je objavljen na sajtu Agencije za privredne registre.

Foto: Printscreen / APR

Ipak u novom statutu FK „Timok 1919“ ( tj. nekadašnjeg „Radničkog“ ) stoji podatak da je klub osnovan 1919. godine.

Foto: Printscreen / APR

Ovim se ne završava kraj transformacije FK „Radnički“: pored svega pomenutog promenjeno je i sedište kluba, pa je tako nekadašnji ponos Lubnice, sada ponos Zaječara.

Foto: Printscreen / APR

U čemu je smisao svih ovih promena i koji je krajnji cilj ove priče?

Među upućenima kolaju priče da od jeseni starog „Timoka“ zapravo više neće biti – i da će primenom  „jagodinskog recepta“ doći do zamene jednog kluba u dugovima, drugim klubom – bez dugova.

Poverioci će, navodno, ostati kratkih rukava.

Naime, sportsku javost nedavno je potresla vest da je FK „Jagodina“ ugašen, a po svemu sudeći nova „Jagodina“ postaće „Tabane“.

Kako god da bilo, stvari nisu čiste – a hoće li postati jasnije nakon skupštine kluba koja se uskoro očekuje, ostaje da se vidi!