Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U Zaječaru se večeras nastavlja 29. Festival „Dani Zorana Radmilovića“. U okviru ovog festivala  održava se i Festival  malih pozorišnih formi  koji se završava  večeras monodramom „Život je loto“ u izvođenju Monike Romić. Ova tragikomedija od tome šta se dešava kada muž glavne junakinje Vere  dobije sedmicu na lotou biće odigrana od 18.00h u Centru za kulturu u Kotlujevcu. Besplatne karte za monodramu mogu se preuzeti na blagajni Centra za kulturu od 17.00h.

U okviru glavnog programa Festivala na sceni Pozorišta  od 20h biće izvedena predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Zašto je poludeo gospodin R“ autora Rajnera Vernera Fazbindera i Mihaela Fenglera, u režiji Boba Jelčića.

Sutra je na programu predstava „Bliži nebu“ autora i reditelja Željka Hubača, koja će od 12.00 sati biti odigrana u zaječarskom teatru, u okviru pratećeg programa festivala. Od 20.00h u pozorištu će biti priređena  promocija knjige “Uspomenar 4 – Zoran 2020” koju je autor Milan Caci Mihailović posvetio Zoranu Radmiloviću.

U takmičarskom delu Zoranovih dana od 20.00 sati biće izvedena predstava „Komedija ometena u razvoju“ Gradskog pozorišta „Semberija“ iz Bijeljine,  koju je po tekstu Milivoja Mlađenovića režirao Dušan Tuzlančić.

Festival  se završava u petak u 20.0h dodelom glavnih festivalskih  nagrada, a u čast nagrađenih biće izvedena premijera predstave „Kazabalkan“  koju je po motivima teksta Gorana Stefanovskog  dramaturški obradio i režirao  Irfan Mensur.