Reklame

Zaječar je još jednom na delu pokazao da mu nema premca u organizaciji atletskih takmičenja. Naime, na potpuno novoj stazi na Kraljevici, održano je drugo takmičenje iz Kros serije RTS-a, piše Glassporta.rs.

U skladu sa gradskim i republičkim epidemiološkim merama, kao i ograničenom broju takmičara i gledalaca, viđeno je 26 trka, od kojih su neke bile interesantne do samog kraja.

Najveća pažnja bila je usmerena ka trci seniorki na 3.000 metara, a pobedu je odnela sjajna Saima Murić iz Novog Pazara. Sa najboljima je trčala i jedna od najtalentovanijih srpskih atletičarki, zaječarski sportski biser i još uvek juniorka Lena Maletić, koja je zauzela 6. mesto, iza znatno iskusnijih takmičarki iz Novog Pazara i Crvene zvezde.

„Staza je bila veoma teška, a rivalke jake. Kad je bilo najpotrebnije, pojačala sam tempo i pobedila“, istakla je prilikom dodele medalja još jedan izdanak čuvene novopazarske škole atletike Saima Murić.

Na deonici dugoj 5.000 metara, u konkurenciji seniora baš kao i u Rekovcu pre sedam dana, slavio je Miloš Malešević iz Inđije. Prošle sezone drugoplasirani u kategoriji mlađih seniora iza Elzana Bibića, ovog puta imao je motiv više da se dokaže.

„Odlična trka, puna tempa i energije. Srećan sam što sam pobedio u jakoj konkurenciji”, naglasio je Malešević, koji je titulu osvojio ispred Alekse Milanovića i Mirka Maure.

Pomoćnik gradonačelnika Zaječara za sport i omladinu Milan Stanković, istakao je za Glas sporta da grad na Timoku polako postaje pravi centar atletike u ovom delu Srbije.

„Nije bilo lako organizovati sve na najbolji mogući način. Nova staza na “Vašarištu”, vremenski i epidemiološki uslovi, ali još jednom smo uspeli i poslali pravu sportsku sliku iz Zaječara u svet”, naglasio je Stanković.

Sportski savez grada Zaječara ponovo je bio na visini zadatka, a generalni sekretar zaječarske “kuće sporta” Igor Božinović nije krio zadovoljstvo viđenim.

„Ni loši vremenski uslovi, kao i specifične epidemiološke mere nisu nas omeli u organizaciji. Staza je pripremljena na pravi način, a nadam se da ćemo u godinama koje slede moći da se posvetimo isključivo sportskim temama, a da će koronavirus ostati daleko iza nas”, poručio je Božinović.

Kros serija RTS-a nastavlja se u Somboru, gde će 23. oktobra biti organizovano poslednje ovogodišnje takmičenje. Iz Zaječara doviđenja, bar do sledeće godine, uz podsećanje da su trijumfi Veljka Vasiljevića i Lene Maletić u omladinskoj konkurenciji pokazali da na Kraljevici i dalje stasavaju atletski talenti.

Izvor: Glassporta.rs