Peti, i kako su organizatori najavili, poslednji protest okupio je više stotina građana. U mirnoj šetnji učešće su uzeli i Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta, kao i sin pokojne Stanike Gligorijević.

 

Više stotina građana okupilo se na Trgu Nikole Pašića i uzelo učešće u mirnom protestu protiv nasilja. Nakon kratkog obraćanja organizatora, okupljeni građani uputili su se ka platou gradske uprave.

Podršku Zaječarcima svojim učešćem u skupu dao je i narodni poslanik Miroslav Aleksić, koji je za „Glas Zaječara“ izjavio je da je u Zaječar sa svojim kolegom Ćutom Jovanovićem kako bi podržao Zaječarce i ovaj skup.

„Ja sam danas sa kolegom Ćutom Jovanovićem u Zaječaru da podržimo građane Zaječara u njihovom protestu, kao što podržavamo građane u svim gradovima Srbije koji protestvuju, koji podržavaj proteste u Srbiji protiv nasilja, za eliminaciju nasilja iz javnog prostora, za institucionalnu odgovornost, za sve ono što treba da praktično stvori uslove da svaki građanin i svako dete u ovoj zemlji bude bezbedno. To je zadatak svih nas  i od ove borbe nema odustajanja  moramo da se borimo do kraja.“ – poručio je narodni poslanik Miroslav Aleksić

Okupljenim Zaječarcima obratio se i Ćuta Jovanović.

„Još jedna poruka za tebe Aleksandre Vučiću: Dolazi vreme kad će svi tvoji krimilanci biti u zatvoru, a slobodni ljudi na slobodi. Predlažem ti da umešto što otvaraš nove rijalitije, da počneš da gradiš zatvore, jer malo je zatvora za sve tvoje Vučićeviće, za tvoje drogirane kumove, za tvoje pljačkaše koji su ovu zemlju opustošili.“ – istakao je Aleksandar Ćuta Jovanović

Skup je, kao i svi prethodno održani, protekao u mirnoj atmosferi, a pored Miroslava Aleksića, Aleksandra Jovanovića Ćute,  okupljenim građanima obratio se i Miroslav Smičković i Dejan Nikolić.

Reklame