Reklame

Najbolji basket u Srbiji igrao se u subotu 17. septembra u Zaječaru, gde je na Trgu oslobođenja održan 3×3 kvalifikacioni turnir Prvenstva Srbije, piše Glassporta.rs.

Sjajne utakmice i fenomenalni potezi majstora ovog sve popularnijeg sporta u našoj zemlji, izmamili su veliki broj posetilaca, koji se okupio na gradskom skveru da isprati ovu prestižnu sportsku manifestaciju, koja je imala i međunarodni karakter, s obzirom na to da je jedna gostujuća ekipa stigla iz Makedonije, dok je pobednički tim imao američkog i britanskog igrača u sastavu.

Pehar i nagrada u iznosu od 80 hiljada dinara pripala je ekipi „Wuxi“, koji je u finalu nadigrala Hotel „Sunce“ iz Sokobanje sa 21:18, koja je kući otišla bogatija za 30 hiljada dinara. „Wuxi“ je trijumfom u Zaječaru obezbedio i plasman na veliko finale u Beogradu, koje je na programu 21. septembra. Glavne nagrade turnira dodelili su pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković i generalni sekretar zaječarske „kuće sporta“ Igor Božinović. Zaječar je imao i dva predstavnika koji su nastupili pod imenima „Grad Zaječar“ i „Ribarnica Sirena“, čiji igrači su u jakoj konkurenciji mogli da vide šta znači ozbiljan basket kao poseban sport i sigurno je da će im takmičenje na gradskom trgu značiti za godine i izazove koje slede.

Najzanimljiviji susret viđen je u drugom polufinalu u kome su se sastali Hotel „Sunce“ Sokobanja i „Black Hawk“. Neverovatan preokret režirali su igrači čiji generalni sponzor stiže sa istoka Srbije, ali oni dolaze iz Beograda i Kragujevca. Naime i pored toga što su mnogi mislili da je sve gotovo kod rezultata 13:20 u korist protivnika iz redova „crnog jastreba“, usledilo je nešto što se retko viđa na ovom nivou košarke. Osam poena u nizu od čega i poslednja „dvojka“ za potpuno „ludilo“ i veliko slavlje ekipe iz Sokobanje. Ako je za utehu, „Black Hawk“ su na kraju završili kao treći tim na turniru 3×3 u Zaječaru i kao nagradu zaradili 10 hiljada dinara.

Nacionalni 3×3 basket savez i Sportski savez grada Zaječara kao organizatori basket spektakla potrudili su se da pruže najbolje moguće uslove, a čitav događaj omogućio je Grad Zaječar kao pokrovitelj. Nenad Tanasijević, generalni sekretar basket saveza zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu i uručio plakete za doprinos u organizaciji pomoćniku gradonačelnika za sport i omladinu Milanu Stankoviću.

„Glas sporta“ donosi i spisak svih 16 timova koji će se na Trgu Republike u prestonici nadmetati za izuzetan nagradni fond, ali i mesto na Master World Tour-u“ u Parizu:

Krupac, Ub, 4 Pika, Autokuća Sekulić, Galens, Sokobanja, Krupanj, Liman, „Moneyball“, Mrčajevci, „Muzzik“, Partizan, Pirot, Sigma, „Wolwes“ i „Wuxi“.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame