Foto: Gerd Altmann preuzeto saPixabay
Reklame

Minulog vikenda u kladovskoj opštini evidentirano je pet novoinficiranih korona virusom, a kako su se od virusne infekcije oporavila dva bolesnika to je u ovoj podunavskoj opštini aktivno pozitivno 30 osoba.

Od početka avgusta prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 28 osoba, a izlečeno je šest pacijenata. Korona virusom je od početka epidemije u opštini Kladovo inficirano 1.790 osoba, izelečeno je 1.684, a od posledica infekcije preminulo je 76 pacijenata.

U Boru su, kako je saopštio gradski Štab za vanredne situacije, registrovana tri nova slučaja zaražavanja korona virusom, izlečena su dva bolesnika i na teritoriji grada je šest aktivnih slučajeva virusne infekcije. U saopštenju se navodi i da u Opštoj bolnici u Boru nema hospitalizovanih bolesnika pozitivnih na korona virus.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek tokom proteklog vikenda testirano je 39 osoba i samo kod jedne je potvrđeno prisustvo korona virusa. Danas do 15 sati testirano je 15 pacijenata i tri su imala pozitivan rezultat. U majdanpečkoj opštini je, kako Danas saznaje od koordinatorke za vakcinaciju u Domu zdravlja Majdanpek, Beti Janković, kompletno vakcinisano 39,07 odsto stanovnika opštine. U Negotinu je taj procenat nešto manji i iznosi 38,2 procenta, u Boru je obe doze vakcine primilo 40,58 odsto, a u Kladovu 52,87 odsto.

Na teritoriji negotinske opštine u poslednjih 48 sati evidentirano je osam novoinficiranih i aktivno pozitivno je 12 osoba. Nijedan od aktivno zaraženih nije hospitalizovan i svi su na kućnom lečenju. Minulog vikenda testirano je 160 osoba i mahom se radi o komercijalnim testovima na lični zahtev radi putovanja u inostranstvo. U negotinskoj opštini su korona virusom od početka epidemije inficirane 2.622 osobe.

Izvor: Danas