Juče, 20. marta, u Zaječaru, održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, u kojoj je prikupljeno 40 jedinica ove dragocene tečnosti. Akcija je realizovana u sklopu manifestacije „Srcem protiv NATO agresije – Da se ne zaboravi”.

Pored ostalih humanih građana, doprinos ovoj akciji dali su i Nezavisni sindikat policije KC Zaječar i Udruženje veterana Posebnih jedinica policije.

Nezavisan sindikat policije KC Zaječar već četvrtu godinu zaredom daje podršku kroz ovakve humane akcije.

„Četvrtu godinu zaredom organizujemo manifestaciju ’Srcem protiv NATO agresije – Da se ne zaboravi’. U okviru dvodnevne manifestacije dali smo podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi. NSP KC Zaječar sa Udruženjem veterana PJP organizuje tri do četiri akcije dobrovoljnog davanja krvi godišnje. Ključni segment manifestacije biće 22. marta, kada će biti položeni venci ispred Policijske uprave Zaječar, održan parastos poginulim pripadnicima policije i kada će biti otvorena izložba u zaječarskom pozorištu“ – istakao je Igor Stojadinović, predsednik Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar.

Akciju je realizovao Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša.

„Jedinice svih krvnih grupa su stabilne, ali su nam uvek neophodne negativne krvne grupe i prezadovoljni smo akcijom u Zaječaru“ – rekao je dr Aleksa Mitić iz Zavoda za transfuziju krvi iz Niša.

Iz Crvenog krsta u Zaječaru podsećaju građane da se svake srede od 09 do 13 časova organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta Zaječar, u ulici Obilićev venac bb.

„Crveni krst Zaječar je i ove srede organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi. Ove srede učešće u akciji uzeli su i predstavnici NSP KC Zaječar i Udruženja veterana PJP. Zahvaljujemo na podršci našim saradnicima i svim humanim građanima koji su se odazvali. Kod nas je odziv dobar i mogu da kažem da u Zaječaru nema deficitarnih krvnih grupa. Mi smo ispunili bonus i prošle godine i iz godine u godinu beležimo rast broja dobrovoljnih davaoca krvi. Prošle godine smo prikupili 1856 jedinica krvi i imamo evidentirano preko 2000 davalaca. To je za Zaječar veoma dobro. Ponosni smo što se nama sve više mlađi odazivaju akcijama i imamo sve više punoletnih srednjoškolaca koji redovno posećuju ove akcije“ – izjavila je Irena Mladenović, stručni saradnik Crvenog krsta Zaječar.

Izvor: temporadio

Reklame