Posle obračuna sa radnikom Borske flotacije M.M., koji je pretučen jer lopovima nije hteo da pokaže gde je sakrio prethodno “tipovan” plen, napadači su se ponovo vratili na lice mesta u nameri da nastave sa krađom, a bezobzirnost i bahatost koštala ih je privođenjem.  – Radnika Borske flotacije napale su dve osobe i nanele mu povrede u predelu glave, zbog čega je zbrinut na Odeljenju trijaže borske Bolnice

U pokušaju da zaštiti imovinu Serbia Zijin Copper i spreči krađu otpadnog bakra, jutros u 5.20 brutalno je pretučen radnik Borske flotacije M. M. (55). U pogonu drobljenja ove fabrike, gde se odvaja hladan materijal, napale su ga dve osobe i nanele mu povrede u predelu lica, zbog čega je M. M. zbrinut na Odeljenju trijaže borske Bolnice. Radnik se oseća dobro, ali je zadržan zbog detaljnog ispitivanja, s obzirom na to da su ga napadači više puta pesnicama udarili u glavu.

Batinaši-lopovi su efikasnom akcijom borske policije uhvaćeni samo sat vremena nakon napada, i to na “mestu zločina”. Posle obračuna sa M.M., koji je pretučen jer nije hteo da im pokaže gde je sakrio prethodno “tipovan” plen, oni su se ponovo vratili u Borsku flotaciju u nameri da nastave sa krađom, pa ih je bezobzirnost i bahatost koštala privođenja.

Po podacima Sektora za bezbednost i zdravlje na radu, prošle nedelje registrovano je 375 osoba koje su u 58 navrata pokušale da ukradu oko 800 kilograma raznog bakarnog materijala. – Karakteristično je to da se u poslednje vreme napadi na imovinu kompanije dešavaju tokom dana i da u takvim „akcijama“ učestvuje sve veći broj maloletnika i žena – kaže rukovodilac ovog sektora Saša Perišić.

Poslednji slučaj premlaćivanja dogodio se 14. marta kod kriveljske flotacije, kada je napadnut službenik FTO kompanije zadužene za čuvanje imovine i ljudi u Serbia Zijin Copper. Policija u Boru je i ovaj događaj rasvetlila ekspresno brzo.

Serbia Zijin Copper najoštrije osuđuje bilo kakav vid nasilja, pohvaljuje radnika M.M. za revnosnost prilikom očuvanja imovinske bezbednosti kompanije, ali i poziva sve relevantne državne institucije da suzbiju zločin i krađe, a pravosudne organe da ubrzaju pregled, vođenje i procesuiranje ovakvih slučajeva i strogo kazne vinovnike.

Piše: Gorica Tončev Vasilić

Reklame