Grad Zaječar raspisao objavio je javni poziv za izradu projektne dokumentacije za izgradnju kompleksa Zdravstvenog centra u tom gradu. Procenjena vrednost nabavke je 36,5 miliona dinara bez PDV-a, piše eKapija.

Projektant je, kako se u tenderskoj dokumentaciji navodi, u obavezi da predloži najekonomičniji i najpovoljniji koncept koji podrazumeva kompletno novu tehnološku šemu rada, saobraćajnu organizaciju, uklanjanje postojećih objekata ako je to potrebno i izgradnju novih objekata, kako bi Zdravstveni centar zadovoljio sve savremene bolničke i dijagnostičke usluge modernog doba.

Dodaje se i da je neophodno sagraditi novi dijagnostički centar, da se svi postojeći tehnički objekti sruše i napravi jedan objedinjeni i da se parkiranje reši izgradnjom javne garaže.

Takođe, s obzirom na trenutni nekontrolisan i nepregledan ulaz u krug kompleksa Zdravstvenog centra potrebno je isprojektovati ogradu sa jasno definisanim ulazima, izlazima, video nadzorom celog kompleksa i kartičnim (kontrolisanim) pristupom.

Svi primenjeni materijali završnih obrada moraju da zadovoljavaju stroge kriterijume zahtevanih karakteristika a ovo se posebno odnosi na operacione sale, intenzivne nege i bolesničke sobe. Ovi materijali moraju po kvalitetu da zadovolje dug period eksploatacije. Što se fasade i fasadnih obloga tiče isključivo koristiti ekološke materijale.

Više detalja pogledajte OVDE.

Reklame