Reklame

Dejan Ivanović, poznatiji kao Vuper, iz Inđije danas je oslikao mural, dečaka sa lubenicom na zidu zgrade u ulici 7. septembra 56/a, u okviru projekta „Nevidljivi grad“.

U okviru projekta „Nevidljivi grad“, muralista Dejan Ivanović – Vuper, oslikao je dečaka sa lubenicom na zidu zgrade u ulice 7. septembra.

Ivanović je grafički dizajner, ali kako on kaže za portal Glas Zaječara, ne bavi se tim poslom, pošto više voli da radi rukama i slika.

Dejan Ivanović Vuper

„Iz Inđije sam, 1993. godište. Završio sam grafički dizajn u Beogradu, ali time se ne bavim jer više volim ručni rad i slikarski put“.- kaže Ivanović.

Prema njegovim rečima grafite je počeo da radi kao klinac u osnovnoj školi, 2006. godine ali poslednjih pet godina je više ušao u slikarske vode i na većim formatima.

„Imam dosta radova. Godišnje dosta uradim, i za sebe i ovako. Ako ne računam poslove i kada sam unajmljen, onda je negde oko 40 sam uradio. Ovako velike, na primer kao ovo u Zaječaru koji se prostiru na, 4, 5, 6, 7 spratova, takvih možda imam oko 10“.- kaže on.

On ističe da pored Srbije, radio je murale i širom evrope, od zapada do istoka.

„Išao sam po Evropi. Milano, Italija, Berlin, Drezden, Lajpcig, Minsk, Bugarska, Grčka, Hrvatska. Sada idem u Rusiju, tamo radim posle Zaječara“.ističe Ivanović.

Za mural koji je oslikao u gradu na Timoku kaže da ga je radio dva cela dana. Došao je na poziv svojih drugara, pošto obožava da crta „klince“.

„Mene su pozvali drugovi i kazali da je tema „ostajemo ovde“, a dete treba da bude prikazano na slici. Inače uvek crtam klince jer detinjstvo mi je najlepše doba u životu. Kroz svoje radove uvek decu crtam, i uglavnom uvek i fotografišem. Hteo sam kao pored reke jer mi je ostao u sećanju Timok kada sam par puta dolazio. Kao leto jer mi je to vrhunski kada si klinac, leto, na reci si. Lubenica mi je najlepše voće tako da sam složio sve to. To me nekako asocira na lepo detinjstvo i mislim da baš to leto može da nam pruži Srbija i ovi krajevi“.istakao je Ivanović za Glas Zaječara.

Projekat Nevidljivi grad sprovodi Timočki Omladinski Centar u okviru programa ZIman-ov fond za mlade koji sprovode Zaječarska inicijativa i Fondacija Iskorak u saradnji sa Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.