Gotovo svaka druga osoba testirana od petka posle 14 sati do juče u 14 u negotinskoj zdravstvenoj ustanovi je pozitivna.

Konkretno, za 48 sati je testiranjem 114 osoba suspektnih na kovid-19, prisustvo virusa je potvrđeno kod 55 osoba, od kojih su dve osobe kontrolno testirane, objavljeno je na zvaničnom sajtu Opštine Negotin.

Navodi se takođe da je virusna infekcija potvrđena kod 39 muškaraca i  26 osoba ženskog pola, najmlađi zaraženi ima 19, a najstariji 76 godina. Na teritoriji negotinske opštine evidnetiran je 601 aktivni slučaj kovida 19.

Drugi dan vikenda bio je mirniji za zaposlene u majdanpečkom Domu zdravlja u čijim je kovid ambulantama juče pregledano 17 pacijenata i kod četiri je dijagnostikovana upala pluća.

Prvih pregleda je bilo sedam, a deset kontrolnih. Testirana su četiri lica, pozitivna su tri i aktivno zaraženih kovidom u majdanpečkoj opštini je 165 osoba, a među njima je pet zdravstvenih radnika.

U trećem talasu je od 400 inficiranih, do sada izlečeno 227, a hospitalizovano 15. Rast broja izlečenih u odnosu na novozaražene primetan je i u evidenciji inficiranih po mestima.

U Majdanpeku u kome je do petka bilo 109, prema najnovijem izveštaju sada ima 80 aktivno zaraženih, u Donjem Milanovcu sa pripadajućim selima  je sa 67 broj inficiranih pao na 60, u Rudnoj Glavi sa 20 na 18, a u Jasikovu sa osam na sedam aktivno zaraženih.

To što je broj zaraženih u padu ne znači i opuštanje, pa iz majdanpečkog Doma zdravlja i dalje apeluju građani propisane mere zaštite maksimalno poštuju, da se ponašaju odgovorno, čuvaju svoje i zdravlje svojih bližnjih, prijatelja, kolega i zdravstvenih radnika koji danonoćno ulažu velike napore u borbi protiv kovida.

Izvor: Danas

Reklame