Foto: Pixabay

Tokom prethodnog dana u Negotinu i Majdanpeku beleži se blagi rast aktivno zaraženih, u Kladovu je u padu. Još dve žrtve korona virusa u Negotinu.

U Negotinu je prema najnovijim podacima iz tamošnjeg Zdravstvenog centra Negotin, virus korona registrovan je kod 34,4 procenta testiranih. Novoinficirane su 32 osobe starosti od 12 do 83 godine.

Na kovid odeljenjima negotinskog Zdravstvenog centra zbrinuta su 43 pacijenta sa bronhopneumonijom, juče su kako saopštava opštinski Štab za vanredne situacije hospitalizovana tri, a na kućno lečenje puštena dva pacijenta.

Dve osobe su preminule od posledica virusne infekcije. Na teritoriji opštine Negotin aktivno pozitivno je 367 osoba.

Svaki treći juče testirani u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek bio je pozitivan na virus korona.

Prisustvo virusa potvrđeno je kod 11 osoba i aktivno zaraženo je 85 osoba, rekli su Danasu u majdanpečkom Domu zdravlja. Među obolelima, kao i prethodnih nedelja, prednjače nevakcinisani kojih je 50.

Zbog teže kliničke slike u kovid bolnicama van Majdanpeka hospitalizovano je 11 pacijenata.

Znatno veći broj izlečenih u odnosu na novoinficirane tokom jučerašnjeg dana doprineo je smanjenju broja aktivno pozitivnih u opštini Kladovo.

Prema podacima kladovskog Zdravstvenog centra, registrovano je 14 novih slučajeva zaražavanja, izlečena su 23 bolesnika i aktivno pozitivno je179 osoba.

Izvor: Danas

Reklame