Reklame

Bez bitnijih promena, kada je broj aktivno zaraženih u Negotinu, Boru i Majdanpeku. Poslednjih dan, brojevi su u blagom porastu u negotinskoj i majdanpečkoj opštini.

U negotinskoj opštini je u minula tri dana 24,6 odsto testiranih bilo pozitivno na korona virus.

Novoinficirana su 34 pacijenta starosti od četiri do 82 godine i na teritoriji opštine je 200 aktivnih slučajeva, saopštio je opštinski Štab za vanredne situacije.

U Zdravstvenom centru Negotin su na kovid odeljenjima zbrinuta 34 bolesnika sa bronhopneumonijom, pri čemu su 24 na kiseoničkoj potpori.

Zdravstveno stanje osam pacijenata je protekla tri dana zahtevalo hospitalizaciju, 11 je otpušteno na kućno lečenje, a dva pacijenta su preminula od posledica virusne infekcije.

Više oporavljenih od novozaraženih na dnevnom nivou i broj aktivno pozitivnih u Boru je u padu.

Prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“u Boru se od virusa korona oporavilo 13 osoba, zabeleženo je 11 novoregistrovanih slučajeva i na teritoriji grada je 76 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Gradski Štab za vanredne situacije je pored podataka Zavoda “Timok” saopštio i da je na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano 25 bolesnika.

Najmanje aktivno zaraženih je u opštini Majdanpek, u kojoj je prema podacima tamošnjeg Doma zdravlja 69 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

I dalje nevakcinisani prednjače, u ukupnom broju aktivno pozitivnih 44 obolela nije primilo nijednu dozu vakcine.

Juče je u kovid ambulantama testirano 28, a prisustvo virusa korona potvrđeno je kod dve osobe.

U kovid bolnicama van Majdanpeka na lečenju je 13 pacijenata.

Izvor: Danas