Foto: Screenshot youtube Al Jazeera Balkans
Reklame

Mada sa najmanjim brojem aktivno pozitivnih u Borskom okrugu, ali sa primetnim rastom potvrđenih slučajeva kovida i povećanja broja slučajeva koji se javljaju kovid ambulanti, Štab za vanredne situacije opštine Majdanpek danas je na inicijativu ovdašnjeg Doma zdravlja proglasio vanrednu situaciju.

-Situacija je takva da moramo pravovremeno da uvodimo i rigoroznije mere i ne dozvolimo da se situacija otme kontroli. Krajnje je vreme da se uozbiljimo i poštujemo mere zaštite. Naročito one koje se odnose na samoizolaciju jer imamo pacijente koji su PCR potvrđeno pozitivni i nalaze se na kućnom lečenju koji krše meru samoizolacije i izlaze u šetnju bez zaštitinih maski – kaže direktor majdnapečkog Doma zdravlja dr Dragan Fudulović, apelujući na pacijente da u Dom zdravlja ne dolaze bez preke potrebe.

Prema rečima dr Fudulovića Dom zdravlja će adekvatno reagovati i organizovati službe i od sutra ili naksnije do kraja nedelje u kovid ambulanti angažovati još jednu ekipu i time njen rad produžiti do 20 časova.

U odluci o proglašenju vanredne situacije za teritoriju Opštine Majdanpek navodi se da se ona uvodi zbog pogoršanja epidemiološke situacije prouzrokovane širenjem epidemije zarazne bolesti kovid 19, a na osnovu povećanog broja laboratorijski potvrđenih slučajeva kovida 19 i povećanja broja pacijenata koji se javljaju u kovid ambulantu kao i onih koji su poslati na bolničko lečenje.

Podsećamo, na osnovu jučerašnjeg preseka korona virus je PCR testiranjem potvrđen kod još osam pacijenta, pa je broj aktivno zaraženih 46, od čega su četiri pacijenta hospitalizovana u tercijalnim ustanovama. Od početka trećeg talasa prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 65 osoba, a do sada je izlečeno 19. Preminulih nije bilo.

Izvor: Danas