Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova

U Majdanpeku je 1. januara bilo 88 aktivno zaraženih kovidom 19, danas 52.

Broj prvih pregleda u kovid ambulantama znatno je manji od broja kontrolnih, a smanjuje se i broj bolesnika iz majdanpečke opštine koji su hospitalizovani u tercijarnim ustanovama.

Prema podacima Doma zdravlja juče je obavljeno osam prvih i 47 kontrolnih pregleda, testirano je 35 pacijenata i od 22 pristigla rezultata pozitivno je šest.

Direktor Doma zdravlja Majdanpek dr Dragan Fudulović navodi takođe da je na lečenju u tercijarnim ustanovama sedam bolesnika, da nema zaraženih zdravstvenih radnika i da se u izolaciji nalazi 67 osoba.

Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini zaraženo je 784 osoba, do sada je izlečeno 705, a od posledica korona virusa preminulo 27 pacijenata.

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo prisustvo  korona virusa  potvrđen je kod ​ još tri osobe, izlečen je 21 pacijent te je i broj aktivno pozitivnih smanjen na 79.

U Kladovu je 2. januara aktivno pozitivno bilo 165 osoba i njih 40 bilo je na lečenju u tercijarnim ustanovama, dok  je prema najnovijem dnevnom izveštaju sada hospitalizovano 33 bolesnika.

Inače, od početka epidemije u kladovskoj opštini je inficirano 1.307 osoba, oporavilo se 1.183, a od posledica virusne infekcije preminulo je 45 pacijenata.

Izvor: Danas