Foto: Pixabay

U majdanpečkoj opštini broj aktivno zaraženih danima se vrti oko 20.

Naime, prema podacima Doma zdravlja Majdanpek skoro petina testiranih bila je pozitivna na korona virus odnosno od 21 juče testirane osobe, računajući i tri rezultata koja su se čekala, kod pet osoba je potvrđeno prisustvo virusa.

Dva pacijenta su na žalost preminula od posledica virusne infekcije pa je na teritoriji opštine sada 23 aktivno pozitivna bolesnika.

Iz majdanpečkog Doma zdravlja stiže apel da se poštuju važeće propisane mere jer sudeći po brojkama novozaraženih, hospitalizovanih i preminulih, još nije došlo vreme za opuštanje.

Prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Boru su registrovana dva nova slučaja zaražavanja korona virusom, izlečeno je 13 osoba pa je i broj aktivnih slučajeva virusne infekcije pao na 117.

Grdaski Štab za vanredne situacije saopštio je, takođe, da je na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru hospitalizovano 11 pacijenata pozitivnih na virus.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti obavljeno je šest prvih i pet kontrolnih pregleda, dok je devet pacijenata pregledano na prijemnim bolničkim odeljenjima.

Izvor: Danas

Reklame