Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova

Prema poslednjim pristiglim rezultatima skoro polovina testiranih u Majdanpeku pozitivna je na virus. Naime, od ukupno 102 rezultata, 46 je pozitivno. Kako Danas saznaje u majdanpečkom Domu zdravlja 67 testova je urađeno juče, a stigli su i rezultati 35 testova koji su bili na čekanju od utorka.

Na teritoriji opštine Majdanpek 208 lica je aktivno pozitivno, u tercijarnim ustanovama van Majdanpeka hospitalizovano je 12 pacijenata, a na kontrolnom testu od 12 pacijenata šest ima negativan rezultat.

U trećem talasu korona virusom zaraženo je 218 lica, izlečeno je 60, a tri pacijenta su od posledica virusa preminula. Sa brojem zaraženih, raste u broj lica u izolaciji i sada ih je 400 u majdanpečkoj opštini, saznaje Danas od direktora Doma zdravlja dr Dragana Fudilovića koji takođe navodi da je najviše zaraženih u Majdanpeku – 132, u Donjem Milanovcu sa okolnim selima 45, Rudnoj Glavi 20 i Jasikovu 11. U odnosu na juče uvećao se i broj inficiranih zdravstvenih radnika, ukupno ih je 11, a jedan je hopitalizovan u Nišu.

Ispred majdanpečke zdravstvene ustanove Vojska Srbija danas postavlja šator koji će poslužiti kao zaštita pacijentima koji čekaju pregled u kovid ambulanti.

U Kladovu je pozitivnim testom prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 36 lica, rezultati drugog kontrolnog testa bili su negativni za 34 osobe, a od posledica virusa preminula je još jedna osoba , navodi se u dnevnom izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra. Aktivno pozitivno je 346 osoba, a 28 pacijenata je na lečenju u tercijarnim ustanovama. Virusom je inficirano 30 zdravstvenih i sedam nemedicinskih radnika.

Od deset lekara u izolaciji, šest je pozitivno na kovid. Inače, u kladovskoj opštini je od početka epidemije korona virusom zaraženo 739 lica, do sada je izlečeno 366, a od posledica virusa preminulo je 27 pacijenata.

Izvor: Danas