Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova

Tokom minulog vikenda je, prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, korona virus potvrđen je kod još dve osobe, oporavilo se troje obolelih,  od posledica zaraze preminuo je jedan pacijent, te je sada u kladovskoj opštini  aktivno pozitivno 26 osoba.

Od početka epidemije, u Kladovu je inače prvi slučaj zaraze korona virusom evidentiran krajem marta prošle godine, u ovoj su opštini virusom zaražene 1334 osobe, do sada se oporavilo 1259, a od posledica virusne infekcije preminulo je 49 pacijenata.

Inače, proteklog vikenda je na dva punkta u kladovskom Domu zdravlja Sinofarm vakcinu primile su 302 osobe, a od početka masovne imunizacije vakcinisano je 740 Kladovljana. Danas su na imunizaciju pozvane 144 osobe.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek, u ovoj je opštini juče testiranjem potvrđeno prisustvo virusa kod dva pacijenta, oporavila su se četiri bolesnika, a jedan pacijent je preminuo od posledica korona virusa, pa su u ovoj opštini sada evidentirana 22 aktivna slučaja virusne infekcije.

Direktor majdanpečkog Doma zdravlja, dr Dragan Fudulović, još nam je rekao da je od početka epidemije inficirano 811 osoba, u tercijarnim ustanovama bilo je ukupno hospitalizovano 133 bolesnika, do sada je izlečeno 760, a od posledica korona virusa preminulo je 29 pacijenata.

Od srede, kada je masovna imunizacija počela u majdanpečkoj opštini do sada je na dva punkta u Majdanpeku i Donjem Milanovcu vakcinisano 526 osoba, samo danas 62. Stigla je i nova količina od 300 Sinofarm vakcina i imunizacija se nastavlja.

Izvor: Danas