Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova

Poslednjih dana broj novozaraženih kada su u pitanju opštine Kladovo i Majdanpek je na silaznoj putanji i prema najnovijim izveštajima zdravstvenih ustanova ovih opština juče je ukupno bilo tri nova slučaja zaraze korona virusom.

Naime, prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo virus korona potvrđen je kod dve osobe, oporavilo se
četvoro pacijenata, te je broj aktivno pozitivnih smanjen na 59 osoba Gotovo polovina njih je na lečenju van Kladova odnosno u tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovano je 28 pacijenata iz kladovske opštine.

U ovoj podunavskoj opštini je od početka epidemije testirano šest hiljada građana, prisustvo virusa potvrđeno je kod 1322 osobe, do sada je izlečeno 1216 inficiranih, a od posledica virusne infekcije preminulo je 47 pacijenata.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek testirane su 64 osobe, a samo jedna je imala pozitivan rezultat.

Prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove dr Dragana Fudulovića, u opštini Majdanpek su 64 osobe aktivno pozitivne, od čega se sedam bolesnika leči u tercijarnim ustanovama van Majdanpeka, a na kućnom lečenju je nakon
otpusta 12 pacijenata.

Više od polovine zaraženih – 38 je u Majdanpeku, 13 je u Donjem Milanovcu sa pripadajućim selima, 12 i Rudnoj Glavi i samo jedno inficirano lice je u Vlaolu, dok se u izolaciji nalazi 61 osoba.

Od početka epidemije u opštini Majdanpek korona virusom inficirano je 798 osoba, izlečeno je 707 bolesnika do sada, a od posledica korona virusa preminulo je 27 pacijenata.

Izvor: Danas